Стоичков сигурен в победата над Унгария

Селекционерът Георги Дерменджиев е големия коз на националите, твърди Камата

Стоичков сигурен в победата над Унгария | StandartNews.com

Най-успешният български футболист Христо Стоичков обяви, че е оптимист за изхода на баража с Унгария. Той е сигурен, че националният ни отбор не само ще спечели мача в четвъртък, но и че ще играе на еврофиналите догодина. Лицето на българския футбол говори пред унгарския сайт Индекс. Камата сочи, като един от козовете на националите именно селекционера Георги Дерменджиев.

"Георги Дерменджиев е фантастичен селекционер. Беше страхотен играч, а сега и треньор. Той е се десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам. Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство", обяснява Стоичков.

Той подчертава, че в последно време държавният ни тим е в подем, след като в последните две години отборът на България е спечелил само един мач от изиграните 13.

"Представихме се много добре в последните две срещи - завършихме 1:1 с Ирландия 1:1 и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет. И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария. След тоа излизаме срещу Исландия или Румъния. Не мога да си представя, че няма да сме на европейското първенство", откровен е Стоичков.

Легендата на българския футбол признава, че не познава моментното състояние на унгарския футбол.

"Не познавам нито един от днешния национален отбор на Унгария. Помня обаче Лайош Детари, който беше фамозен футболист. Както и един вратар, винаги играеше със сив анцунг. Беше страхотен (б.р. Габор Кирали).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай