Стоев: Кощунство е да се сравнявам с Луис ван Гаал

Стоев: Кощунство е да се сравнявам с Луис ван Гаал | StandartNews.com

Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев заяви, че би било кощунство да сравни себе си с мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал, заради голямото напрежение и критики, на които са подложени в последно време двамата специалисти. Старши треньорът на "сините" все пак прие с чувство за хумор този журналистически въпрос по време на пресконференцията преди мача със "Славия". "Белите" са домакин в предстоящия двубой от 26-ия кръг, тази събота от 14,00 часа.

"Ще бъде един сериозен мач, "Славия" вървят добре, имат си своите апетити за класиране в европейски турнири, надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой. Определено новият треньор промени някои неща. "Славия" се опитва да играе добър футбол. Сега, освен директния футбол, се опитва и да комбинира, което е заслуга на техния треньор. Нашите играчи са запознати с тези промени", каза спецът, цитиран от Гонг.

"Не говорим за отнетите точки, това е хипотетично, за нас е по-важно във всеки мач да се стремим да побеждаваме, въпреки че звучи клиширано. Напълно е възможно да има промени в състава. Може би утре на терена ще видите дали ще има промени. Опитахме се през тази седмица да направим някои промени, може да направя, но може и да не направя. Ще видите", добави той.

"Георги Костадинов и Де Ноойер не са играли заедно, те не са участвали като двойка вътрешни халфове този сезон. В резултат на това се опитваме да интегрираме друга двойка футболисти. Венци Христов влиза в оптимална форма. В Риека и в албанския отбор не беше взимал достатъчно участие и се беше отразило, но виждам, че с всеки мач ще се представя по-добре и по-добре. "Левски" трябва да налага стила си на игра още от първите минути. Тимът трябва да показва 90 минути свето лице. Не е лесно да поддържаш 90 минути едно и също лице, тъй като имаш и противник, който се опитва да се представи също", посочи още Стоев.

"Мисля, че ще е кощунство да се сравнявам с Луис ван Гаал. Въпреки критиките сега към него, той е специалист от световно ниво. Може би в топ 10. Много ми се иска да имам прилики, а и разлики с Луис ван Гаал. Знам, че той налага много млади футболисти, във всички отбори, в които е бил. Сега виждаме и двама, които налага в "Манчестър Юнайтед", а от друга старана са дадени 300 милиона за трансфери. Всеки треньор минава през много перипетии в своята кариера", обобщи Стойчо Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай