Стилиян влиза в залата на славата

Звезди на "Челси" и "Селтик" хвалят българина

Стилиян влиза в залата на славата | StandartNews.com

Лондон. Стилиян Петров ще бъде включен в залата на славата на "Астън Вила", съобщи сайтът на клуба. До този момент в списъка има само има 12 души - легенди на бирмингамци. Те включват имена като носителя на КЕШ Питър Уайт, треньора Рон Саундърс и Пол МакГрат. Мениджърът на клуба Пол Ламбърт остана доволен от новината.

"Това е фантастичен жест и ще бъде страхотно за него. Всяко признание за него е толкова, толкова заслужено", каза Ламбърт и добави, че смята да предложи треньорски пост в отбора на Стенли. "Има нещо в главата ми и бих искал да говоря с него относно треньорство. Не съм сигурен дали ще бъде постоянно или временно. Вратата за него винаги е отворена тук и това няма нищо общо със сантиментални причини", заяви Ламбърт. "Най-важното нещо е, че той оцеля от тази ужасяваща болест. Не можете да си представите през какво минават хората с тази болест. На първо място съм щастлив, че той е жив. Фактът, че той ще излезе на терена в събота, ще бъде невероятен. Стенли има златно сърце. Каквото и да избере да прави в бъдеще, ние му желаем всичко най-добро", допълни Ламбърт.

Президентът на Футболната Асоциация на Острова Дейвид Бърнстейн също отдаде дължимото на Стилиян. "Като играч за клуба и страната си, той бе страхотен посланик на играта и съм сигурен, че футболното семейство ще продължи да показва своето приятелство и подкрепа за Стилиян", допълни Бърнстейн. Звездитe на "Челси" и "Селтик" Хуан Мата и Йоргос Самарас също изразиха подкрепата си към Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай