Стефка Костадинова зарадва децата сираци

Председателят на БОК награди най-добрите сред младежите в риск

Стефка Костадинова зарадва децата сираци | StandartNews.com

Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да бъдат приветствани и наградени от две емблематични български спортистки.
Световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета Ренета Камберова бяха сред официалните гости наградили призьорите в държавното първенство, състояло се днес в комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б5.
„Пожелавам ви много от вас да станат олимпийски, световни и европейски шампиони и рекордьори, да изпитат радостта от спорта. Благодаря на вашите ръководители и треньори, знайте, че Българският олимпийски комитет и българските шампиони винаги ще ви подкрепят,“ каза председателят на БОК Стефка Костадинова.
Представителите на Дом Велико Търново II и III грабнаха титлата за комплексен победител в 32-рия национален шампионат за деца и младежи в риск. Втори са децата от Роман, а трети Велико Търново Цветарска.
Първенството се организира от „Българска спортна федерация за деца и младежи в риск“ със съдeйствието на „София – европейска столица на спорта“ под мотото „Спортът достъпен за всички деца“.
Шампионатът събра близо 300 представителите на 22 институции - домове за деца в риск, центрове за настаняване от семеен тип, възпитателни училища, интернати, фондации за работа с деца в риск от цялата страна.
Към тях отново се присъединиха и участници от центровете за временно настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години. Програмата включваше надпревари в шест вида спорт – баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати, таекуон-до  и бадминтон. Събитието се организира ежегодно  от 2003 г. досега с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).
Във футболния турнир отборът на Враца защити титлата си от миналата година, като във финала надделя в много оспорван мач над тима на Конкордия с 3:1. Бронзовите медали заслужиха представителите на Исперих, победили в малкия финал отбора на Ракитова също с 3:1.

Стотиците деца бяха щастливи да си направят селфита и да получат автограф от олимпийската шампионка Стефка Костадинова и от бронзовата олимпийска медалистка Ренета Камберова - гимнастичката водеше представителите на „Златните орли“ от Пещера и Лисичево, събрали погледите със стилните си екипи.

„Поздравявам ви с участието тук и ви пожелавам нови спортни успехи. Федерацията организира редица събития, за да имате повече възможности през годината. От сега ви каня на държавните първенства през следващия сезон,“ заяви в края на шамипоната Анатоли Илиев, председател на „Българска спортна федерация за деца и младежи в риск“, който също бе сред наградилите и поздравили призьорите.

Ето и шампионите:

Лека атлетика, крос
Момчета 13-15 г.: Богомил Станев (В. Търново II и III)
Момичета 13-15 г.: Валя Сонева (В. Търново II и III)
Юноши 16-18 г.: Богдан Миладинов (Долна баня)
Девойки 16-18 г.: Борислава Цветанова (Подем)

Минифутбол
Момчета: Враца

Баскетбол 3 х 3
Момчета: Исперих
Момичета: Велико Търново Цветарска
Юноши: Ракитово
Девойки: Шумен

Таекуон-до
Момчета: Йордан Стефанов (Първомай)
Момичета: Илиана Маламова (Цветарска В. Търново)
Юноши: Христо Иванов (ЦНСТ II Павликени)
Девойки: Виктория Ангелова (Шумен)

Бадминтон
Момчета: Методи Колев (Ракитово)
Момичета: Анна Асенова (Велико Търново Цветарска)
Юноши: Богдан миладинов (Долна баня)
Девойки: Мирослава Рангелова (Роман)

Тенис на маса
Момчета: Гюнер Христов (Разград)
Момичета: Йоана Терзийска (Разград)
Юноши: Тодор Тодоров (Роман)
Девойки: Ивалина Александрова Враца

Комплексно класиране: ЦНСТ Велико Търново Т2 и 3,  Роман, Велико Търново
Цветарска

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай