Стартира Kamenitza Фен Купа 2015 в Шумен

Стартира Kamenitza Фен Купа 2015 в Шумен | StandartNews.com

Регионалната битка за Шумен стартира днес на стадион „Панайот Волов" с мачовете от програмата на Kamenitza Фен Купа 2015. В нея се съревновават най-добрите 32 тима от Шумен, Разград и Търговище. Само един от тях ще занесе вкъщи регионалния трофей и ще си подсигури място на Националните Финали, където 12-те най-силни отбора от приятели в България ще се борят за голямата награда. Първенците в 13-тото издание на Фен Купа ще имат честта да придружат Христо Стоичков зад кулисите на Камп Ноу и да се запознаят от първа ръка със звездите на каталунския гранд.

Официалното начало на регионалната надпревара бе дадено по време на специална церемония от началника на отдел „Образовние" в Община Шумен Димитър Вълканов. Към него се присъединиха и колегите му Стоян Русев - председател на комисията по младежта и спорта, Даниел Даулов – главен експерт „Младежки дейности спорт и туризъм" и Николай Стоянов - областен експерт на Министерството на младежта и спорта за област Шумен.

Откриването бе последвано от демонстративен мач с участието на отбора на Община Шумен и сборен тим на местни журналисти. Журналистите откриха резултата с гол на Сергей Методиев в третата минута. След това се случи нещо, което никой не очакваше. Общинарите се мобилизираха и започнаха да пресират журналистите с бързи, изненадващи атаки. В резултат от постоянната преса последваха 5 гола във вратата на медийните представители. Техни автори бяха Филип Крумов, Георги Никифоров, Светлозар Начев и вратаря на журналистите Ивайло Димитров, който си отбеляза два автогола. В последните минути отбора на медиите успя да вкара още един почетен гол и мачът завърши с 5:2 за Община Шумен.
Това беше само едно от първите атрактивни дербита, които приковаха вниманието на посетителите. Полуфиналите на Фен Купа в Шумен са известни сред феновете на турнира с това, че сред титулярните участници има множество носители на Регионални и Национални титли.

Може би най-добрият пример за това са „Трите Мечки"(Шумен) – двукратни Национални шампиони за 2007 и 2010 година, както и седемкратни и настоящи Регионални шампиони за Шумен, Разград и Търговище. Мечоците и тази година са наострили зъби и нокти и със сигурност ще преследват хеттрик от Национални титли. Друг тим безспорно заслужаващ специално внимание е „Антибиотик" (Разград) – Национални шампиони за 2013 година и неколкократни призьори на Регионални полуфинали. Те също отново са в играта и ще „лекуват" амбициите на своите опоненти. По време на квалификациите за Шумен и Разград двата отбора показаха категорично, че не са загубили форма през зимата. „Трите Мечки" разгромиха „Аматьори" с безапелационното 5:0, а „Антибиотик" наказаха „Бели Лом Дряновец" със 7:0. Един от първите мачове на стадион „П. Волов" днес противопостави „Антибиотик" (Разград) срещу „Вълците". Още през първите минути на срещата „Вълците" доказаха, че не са отбор от вълци-единаци и нападнаха вратата на „Антибиотик" като истинска глутница. Те откриха резултата след бърза контраатака, след което се прегрупираха в дефанзивна формация. Това обаче, се оказаха грешка, защото само няколко минути по-късно „Антибиотик" демонстрираха пословичните си умения и изравниха с красив гол от воле. През второто полувреме бившите Национални шампиони играха още по-безкомпромисно и ударите към вратата на „Вълците" завялаха като едра лятна градушка. Въпреки блестящите изяви на „вълчия" вратар още един удар на „Антибиотик" откри своя път към мрежата и мачът завърши с 2:1 за „Антибиотик".

Паралелно с вълнуващите футболни стълкновения, покрай терените се провеждат множество игри и активации осигурени от корпоративните партньори на турнира Joma, Telenor, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Те се грижат за доброто настроение на посетителите и раздават множество щедри награди. Любимата на феновете активация „Точен шут" също се радва на голям интерес от страна на феновете. Наградният й фонд от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели вече бе спечелен три пъти през този сезон и в момента играта очаква своя четвърти победител.

Футболните емоции „по каталунски" ще продължат до късно днес с мачовете от груповата фаза. Утре (7 юни) ще започнат и директните елиминации. Финалното дерби ще стартира в 13:00 часа в неделя, веднага след което Регионалните шампиони ще бъдат наградени на сцената под арката на Kamenitza.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай