Старият ЦСКА се разпусна, новият кани агитката

Старият ЦСКА се разпусна, новият кани агитката  | StandartNews.com

На стадион "Българска армия" вече остана единствено новият ЦСКА на Гриша Ганчев. Юношите, които треньорът Адалберт Зафиров готвеше да представят автентичния червен клуб, бяха разпуснати. Отмени се и готвения за тях лагер в Трявна. Новият ЦСКА пък излезе късно в престижна контрола срещу италианския гранд "Интер". Преди това от ръководството на
тима на Ганчев поднесоха специални благодарности на премиера Бойко Борисов и на министър Красен Кралев, че "със своите точни и навременни действия, помогнаха за спасението на хегемона на българския спорт". От ЦСКА-София призоваха също агитката да напълни "Армията" за първия шампионатен мач на 23 юли.

До развръзката с двете ЦСКА се стигна след като спортното министерство прекрати договора за "Българска армия" и базата в Панчарево със старото дружество. Междувременно стана ясно, че ведомството на Красен Кралев е преговаряло и с двата червени клуба да включат в оздравителните си планове дължащата се сума за данък смет и сгради от 929 109,14 лв, научи "Стандарт". Борчът е натрупан в периода 2012-2015 г. Пари по него не са били плащани дори и когато ПФК ЦСКА АД не е бил в процедура по несъстоятелност. Разтрогването на договора със старото дружество е единственият начин да се защити интереса на министерството на младежта и спорта за тези пари, защото данъчните имат залози и прочее. А ММС няма такива, твърдят експерти. Поради това изискуемата сума ще бъде включена в документите за новия конкурс на министерството за наемане на "Българска армия" и "Панчарево".

Борисов: Левскар съм, но червеният клуб е най-успешният

"Аз съм се водил от логиката и от това, което съм видял с очите си. Видяхте, че на бенефиса на Христо Стоичков, както и когато ЦСКА взе Купата на България, пред 40 000 души, а после дефилира из София, аз тогава виждах само Гриша Ганчев. Не видях друг. Представете си обратния вариант. Те са стигнали до тези успехи и са били с клуба в най-тежкия момент, а сега идват други да играят на "Армията". С тези думи премиерът Бойко Борисов обясни в ефира на bTV защо държавата подкрепи новия клуб на Гриша Ганчев. Премиерът засипа с похвали историческите постижения на "армейците".

"ЦСКА е най-реномираният български отбор, с най-много успехи и с най-добри футболисти. Като изключим старото време на "Левски" и Гунди, който ми е идол", заяви Борисов. Той коментира и твърденията, че с легитимирането на новия ЦСКА на Ганчев, държавата ще загуби милиони неплатени данъци.

"За ЦСКА, ако има законов начин, не 11 млн., а и 20 млн. да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. Защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много", заяви премиерът.
Той бе попитан и защо се е стигнало дотам, че двамата бизнесмени Гриша Ганчев и Васил Божков да определят съдбата на ЦСКА. "След 90 г. футболът в България е в частни ръце. Ако искате, можем да направим като преди - ЦСКА да отиде при Ненчев, "Левски" - при Румето Бъчварова, "Локомотив" - към Московски, ще заделим 100 млн. от бюджета, като едно време, а футболът ще стане държавен. Нали искаме футболът да е самостоятелен, независим, а после идват и искат държавата да помогне. С какво повече да помогнем? Над 20 млн. сме дали през последните години за футбол", допълни той. "Аз призовавам всички да си стиснат ръцете и да отидат да играят на "Българска армия", защото стадионът си е на ЦСКА, ние на кой да го дадем", заяви още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай