Станилия стана златна и в Милано

Станилия стана златна и в Милано | StandartNews.com

България има своята световна шампионка на 200 м едноместно кану. Станилия Стаменова спечели финала в дисциплината на първенството в Милано. Нашето момиче финишира за 48.717 секунди. 50 метра преди края тя пречупи фаворитката за първото място Венсан Лоран от Канада. Последната дори остана едва четвърта (+0.637). На второ място с много силна атака в последните метри се нареди Кинго Такаш (+0.100) от Унгария. Тройката оформи Камила Бобър от Беларус (+0.508). "Много съм щастлива, състезанието мина по начина, по който очаквах. Видях, че и с останалите момичета сме горе-долу наравно и с тях се движех през цялото време", каза Станилия.

"Но канадката като най-близка до мен я усещах от дясната ми страна. През цялото време ми дишаше във врата. Само в последните метри направих едно залитане, което определено се отрази на скоростта ми. Но все пак устисках. Това е най-силната ми година, щастлива съм изключително много, изпълнихме си изцяло плана. С много усилия стигнахме до тук и се надявам да удържа до олимпийските игри в Токио през 2020", допълни шампионката.

За съжаление Мирослав Кирчев остана без медал и в дисциплината 500 метра едноместен каяк. Българинът финишира едва шести - на 2.009 секунди след победителя. Титлата спечели датчанинът Рене Холтен Пулсен, който не изпусна първата позиция от самото начало и приключи с време от 1:39.407 минути. Кирчев тръгна лошо и едва в средата на гребането започна да атакува. Все пак Мирослав си тръгва от шампионата на планетата с квота за Олимпиадата в Рио догодина. Тя е в дисциплината 1000 метра едноместен каяк, където във финала вчера финишира седми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай