Стачка блокира Ел Класико

Стачка блокира Ел Класико | StandartNews.com

"Барса" са удивителни, обяви Дирк Новицки

Стачка на служителите в метрото заклещва 90-те хиляди фенове, които ще гледат в събота Ел Класико на стадиона. "Барса" и "Реал" мерят сили от 21,30 ч на "Камп Ноу". В часовете преди и след дербито едва 50% от влаковете ще обслужват пътници. Работниците настояват за увеличаване на заплатите, както и за постоянни договори на работещите през летните месеци служители. Президентът на местния метрополитен Мерседес Видал призова привържениците да не разчитат на метрото, а да търсят алтернативни варианти за придвижване. Треньорът на шампионите Луис Енрике призна на пресконференцията преди битката, че успех в мача изхвърля "белите" окончателно от борбата за златото. Спецът не пропусна да спомене и легендата Йохан Кройф, който почина преди седмица.

"Нямах шанса да играя под негово ръководство, но философията на Кройф е все още тук. Надявам се неговите идеи да се запазят в клуба още дълги години", пожела си Лучо. Междувременно битката на двата колоса за пореден път се доказа като най-голямото спортно дерби на света. След Стеф Къри и звездата на "Далас Маверикс" Дирк Новицки призна, че се възхищава на "червено-сините".

"Барселона разполага с трима нападатели, които играят по толкова невероятен начин. Направо е удивително", прехласна се германецът. "Червено-сините" са лидери във временното класиране със 76 точки на сметката си, на цели 10 пред "белите", които са трети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай