Сребро за Ивет в Амстердам

Сребро за Ивет в Амстердам | StandartNews.com

Ивет Лалова взе сребърен медал на 200 метра от европейското първенство по лека атлетика. Във финала най-добрата ни спринтьорка остана втора. Тя завърши с време 22,57 секунди. Първа с 22,37 приключи британката Дина Ашер-Смит.

Талантливата Мирела Демирева пък най-накрая изгря с отличие при жените. Каръкът за българката свърши във финала в Амстердам, където спечели сребърен медал. В битката на олимпийския стадион тя постигна 196 см. Титлата спечели Рут Бейтия (Исп) със 198 см. Отличието е първо от първенства при жените за 26-годишната Мирела. За последно България имаше медал от европейско през 2006 в Гьотеборг, когато Венелина Венева зае второ място.

Поредно силно представяне на голямо първенство направи Радослава Мавродиева. Родената в Сливен атлетка зае престижното пето място в финала на гюле. Решителен за нея бе третия опит в който тя постигна най-добрия си резултат от 18,10 м. За Мавродиева това е най-доброто класиране на европейско на открито. През 2012-а в Хелзинки тя зае шесто място във финала.

"Изтървах си медала от пренавиване", бяха първите думи на Радослава след финала. "След квалификацията преживях тежка нощ, защото се бях отчаяла от слабия си резултат", добави Мавродиева, която бе поздравена от президента на БФЛА Добромир Карамаринов.

Георги Цонов и Момчил Караилиeв се класираха за финала в тройния скок. Квалификацията се проточи близо 2 часа заради огъване на дъските в секторите за засилване и на двата трапа. В крайна сметка Цонов с отличен трети опит от 16,65 м завърши пети, Караилиев е седми с 16,59 м. С 16,34 м Златозар Атанасов остана на фаталното 13-о място, на само 11 см от място сред най-добрите. Финалът в дисциплината е в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай