Срам и позор! Клоп разнищи Георги Кабаков

Мениджърът на Ливърпул е бесен на българския рефер

Срам и позор! Клоп разнищи Георги Кабаков | StandartNews.com

Българският съдия Георги Кабаков, завършил позорно мача от Лига Европа между Тулуза и Ливърпул, бе атакуван сериозно от мениджъра на английския колос Юрген Клоп.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп смята, че тимът му е бил ощетен от съдията Георги Кабаков и помощниците му при загубата от "Тулуза" в Лига Европа. Той обаче призна, че отборът не е играл на ниво и е допуснал много грешки, предаде Дневник.

"Ливърпул" загуби с 2:3, като изравнителен гол на Джарел Куанса в 97-ата минута беше отменен от Кабаков след сигнал от съдията, отговарящ за системата за видеоповторения (VAR), Драгомир Драганов заради игра с ръка на Алексис Макалистър.

"Видях видеото сега, за мен това не е игра с ръка, но как можеш да решиш? Топката отива в гърдите му, след това аз не виждам контакт с ръката, ако трябва да съм честен. Може би те са имали различен кадър от този, който видях аз. Освен това беше доста преди да вкараме гола, защо нямаше фаул тогава? Интересно е, трябва да говорим за това. Чух, не съм видял, че е можело да има и дузпа за нас в друга ситуация", каза Клоп.

Английските медии критикуваха Кабаков и припомниха, че по последните промени от международния борд, отговарящ за правилата във футбола (IFAB), неволната игра с ръка в атака, довела до гол на съотборник, не се счита за нарушение.

Клоп заяви, че е по-притеснен от играта на тима си: "Не може да допускаме такива голове отново. Първият гол може да се случи, но през второто полувреме допуснахме гол в същата ситуация. Те ни вкараха пет гола, два от тях бяха отменени, но това очевидно не е добре. Резултатът не е добър, представянето ни също не е добро. Заслужено загубихме, защото те спечелиха всички решаващи битки. Имаше прекалено много ситуации, в които трябваше да спечелим топката, но не успяхме."

Мениджърът на "Ливърпул" се изнерви допълнително от решението на домакините пресконференцията след мача да е в шатра пред стадиона. Клоп говори, докато феновете на "Тулуза" пееха, а в един момент каза: "Бяхме организирани като тази пресконференция - доста хаотично. Чия идея беше пресконференцията да е тук?"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com