Сър Стюарт отряза Шуми и Хамилтън

Не ги слага и в тройката на най-великите пилоти

Сър Стюарт отряза Шуми и Хамилтън | StandartNews.com

Борещият се за нормален живот Михаел Шумахер и сегашният пилот номер едно Люис Хамилтън бяха порязани в класация.

Тя е на една от легендите в автомобилния спорт Сър Джаки Стюарт. 

След като Стюарт обвини световния шампион за изказванията му среща расизма, сега добави, че няма как да го вкара в сметките за най-велик в историята на спорта.

Хамилтън е напът да изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем световни титли, както и да подобри рекорда му от 91 победи.

81-годишният Стюарт обаче е категоричен, че е трудно да се сравняват различни ери в спорта и че мерцедесът на Люис е много по-бърз от всички останали коли на пистата.

"За мен Хуан Мануел Фанджо е най-великият пилот, който някога е живял. След него слагам Джим Кларк, който е дори пред Айртон Сена.

Тези типове се състезаваха само шест, седем, осем, девет пъти за година във Формула 1. Караха спортни коли

Сега световните шампиони, Люис и който и да е друг, правят по 22 състезания, но само във Формула 1. Без туристически, GT автомобили, IndyCar или Cam-An, така че не може да става дума за сравнение", смята Стюарт.

"Люис кара много добре и не прави грешки. По никакъв начин не отричам уменията му, но сега не е същото. Той направи много добро решение, когато напусна Макларън и отиде в Мерцедес. Свалям му шапка за това решение, но двигателят и колата са много по-добри от останалите и е почти нечестно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай