Соколов: Беше трудно, но сме щастливи

Соколов: Беше трудно, но сме щастливи  | StandartNews.com

Звездата на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов сподели, че мачът срещу Аржентина е бил труден, но добави, че "лъвовете" са много щастливи от добрия старт на финалите на Световната лига.

Селекцията на Камило Плачи отнесе в първи двубой от групата си домакина Аржентина с 3:1 гейма. Цецо Соколов пък се отличи с 29 точки за важния успех.

"Това бе труден мач за нас, но сме много щастливи от тази победа", заяви той. "Първият гейм бе много равностоен и е важно да започнеш мача, печелейки го. В тази Световна лига всеки двубой е труден, но се надяваме да играем следващата си среща на високо ниво", добави Соколов.

Вторият мач от групата ни е срещу Италия. Двубоят е на 19 юли и започва отново в 03:00 часа българско време.

Състезателите и треньорът на Аржентина пък вкупом изразиха разочарованието си от поражението. "Имахме шансове да спечелим. В някои моменти не знаем как да играем с добрите отбори. Уморени сме все да сме близко и да не печелим, ядосвам се. Липсва ни психическа постоянност. Аржентина няма да спечелим тези мачове с успехи, а с по-малко грешки. Сервисът не работеше добре и ние не печелим заради един и същ проблем - играем добре и губим, играем зле и пак губим", добави селекционерът Хавиер Вебер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай