София посреща „Спортувай в твоя град" на 24 май

София посреща „Спортувай в твоя град" на 24 май | StandartNews.com

София. София ще посрещне на 24 май националната спортна програма "Спортувай с Изи Кредит в своя град". По този повод днес се проведе и официалната пресконференция. На срещата с медиите бяха представени подробности за предстоящия турнир в София. Столицата ще е домакин на седмото издание от веригата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град". Всеки ще може да се включи безплатно в състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3. Началото на игрите е от 10 ч., в Борисовата градина. Записването за участие ще се извършва на място, в деня на събитието, до 9.30 ч., както и онлайн на www.easycredit.bg/sport.

Класираните на първите три места в отделните спортове ще си разпределят награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., ще участват на националните финали в к.к. „Албена" на 14-15 юни.

В рамките на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град" в София, ще се проведе и вторият турнир по баскетбол 3 на 3 за купата „Васил Манченко", в памет на големия български баскетболист, участник на две олимпиади. В него ще състезават отбори от столични училища с интензивно изучаване на чужди езици, на възраст 15-18 години. Специално за децата на спортния празник в Борисовата градина ще бъде организирана забавна програма. Преоблечени като любими анимационни герои професионални аниматори ще ги забавляват с игри с награди.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град" в София се организира от финансовата институция Изи Кредит, с подкрепата на Асоциация „Спорт в свободното време" и с любезното съдействие на Столична община. Проявата е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г. и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г. Патрон на спортния празник в София е Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Участие в пресконференцията взеха Робърт Янакиев – общински съветник в Столична община, Станимир Василев - председател на Съвета на директорите на Изи Кредит („Изи Асет Мениджмънт" АД), Даниел Дуков – спортно-технически директор на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град" и Методи Манченко, организатор на баскетболен турнир за купа „Васил Манченко". „Благодаря на организаторите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град". Такива събития ни мотивират да кандидатираме София за Европейска столица на спорта и да се конкурираме с други градове, чийто бюджет само за култура и спорт е колкото целия бюджет на София. Над 67% от софиянци спортуват активно, което е добър знак, заяви Янакиев. Станимир Василев, благодари на Столична община, че са предоставили терена в Борисовата градина, за да се осъществи спортния празник.

"Благодаря и на асоциация „Спорт в свободното време" за добрата организация на турнирите. Изи Кредит от години се опитва да е полезна на обществото и като подкрепя важни проекти и каузи, които допринасят за доброто му развитие. В компанията сме големи фенове на спорта. Всяка година провеждаме наша вътрешна спартакиада. Така се роди идеята да започнем да организираме спортни празници за хората по градовете. Тази година сме в осем града. Догодина, ако икономическата обстановка го позволява, ще сме в още повече. Тази година отново ще сме генерален спонсор и на Софийския маратон, допълни Василев.

Методи Манченко, организатор на баскетболен турнир за купа „Васил Манченко" участва в пресконференцията, като представители на семейството на легендарния баскетболист и спортен журналист Васил Манченко. "Едно огромно благодаря на организаторите. Баскетболният турнир „Васил Манченко" идеално се вписва в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град". Искаме да дадем стимул на децата да спортуват, заяви Манченко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай