Смайващ обрат на Australian Open! Ето го новият шампион

Първа титла за Яник Синер

Смайващ обрат на Australian Open! Ето го новият шампион | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Италианецът Яник Синер е новият шампион на Australian Open! Той спечели титлата след фамозен обрат срещу Даниил Медведев - 3:63:6, 6:4, 6:4, 6:3 във финала на "Род Лейвър Арена". Руснакът спечели първите два сета, като направи по два пробива във всеки от тях, докато италианецът успя да запише само един брейк. В третия сет Синер подобри значително сервиса си, стана по-агресивен и това даде резултат не без помощта и на грешките от форхенд на Медведев. Възходът в играта му продължи и той спечели следващите два сета, за да изравни резултата. А в решителната пета част се наложи с 6:3 и спечели първата си титла от Големия шлем!

Поставеният под номер 4 в основната схема започна много неуверено мача и показа много сериозни колебания. Той остави на съперника да диктува случващото се на корта и в много от разиграванията закъсняваше или правеше непредизвикани грешки.

Медведев направи ранен пробив в първия сет и поведе с 2:1 гейма. След това той осъществи още един пробив, за да спечели с 6:3.

Във втория сет Медведев стигна до четири възможности за пробив още в първия сервис гейм на Синер, но италианецът се измъкна, за да изравни резултата 1:1. Все пак руснакът направи два пробива, за да поведе с 5:1 гейма. Синер върна един за 2:5, но Медведев не допусна повече колебания в този сет и го затвори с 6:3.

Събуждането на Синер настъпи в третия сет, когато италианецът първо успя да стабилизира сервиса си, да печели много по-лесно точки на свой сервис и беше много по-стабилен в дългите разигравания, в които излизаше все по-често победител.

Синер за първи път спечели първите си два сервис гейма в началото на сета. Не само това, но италианецът успя да направи решаващ пробив при първата му се отдала възможност в третия сет и да го спечели с 6:4.

В четвъртия Синер изглеждаше все по-убедителен и затрудняваше Медведев в разиграванията. Руснакът трябваше да отразява точки за пробив на свой сервис, както във втория, така и в четвъртия гейм. Решаващият удар на Яник Синер настъпи отново в десетия гейм, когато проби и спечели с 6:4.

В петия сет Синер отново беше по-убедителният от двамата. Италианецът поведе с 40:0 на сервис на Медведев в шестия гейм и успя да пробие и да поведе с 4:2 гейма.

Италианецът стигна до шампионска точка при 5:3 и 40:30. Последва страховит форхенд по правата, който осигури първа титла от Големия шлем за Синер, пише "Топ спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
pink
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи