Ура! Злато за гимнастичките ни в отборната надпревара

Последната титла е от Щутгарт през 1992 г.

Ура! Злато за гимнастичките ни в отборната надпревара | StandartNews.com

Българският национален отбор по художествена гимнастика спечели титлата в отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в израелската столица Тел Авив. Това е първа титла за нашата страна на отборно от първенството на Стария континент в Щутгарт през 1992-а насам. С общ сбор от 333.150 точки родните грации се качиха на върха в отборната надпревара. Втори остана тимът на Италия с 325.600, а трети се наредиха домакините от Израел.

За отборното класиране се взимаха предвид оценките на Боряна Калейн и Стилияна Николова от квалификациите за многобоя, както и двете оценки на ансамбъла в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, Маргарита Василева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и София Иванова от многобоя.

Междувременно, родният ансамбъл остана на косъм от медалите, завършвайки на четвърто място в многобоя на шампионата в Израел. С европейската титла ликува ансамбълът на Израел с 69.950 точки, следван от италианките с 69.650 и представителките на Азербайджан с 65.400 точки, пише БГНЕС.

Българският ансамбъл се класира за финалите и на двата уреда в неделя. Европейското първенство по художествена гимнастика приключва утре с финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите, които стартират в 10:00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай