Славия шокира ЦСКА, Ел Маестро пред изгонване

"Червените" бесни на съдията, не дал поне две чисти дузпи

Славия шокира ЦСКА, Ел Маестро пред изгонване | StandartNews.com

Славия удари с 1:0 ЦСКА в дербито от 17-ия кръг в Първа лига с гол на Янис Карабельов в 51-ата минута. Така "червените" изостанаха с 6 точки от Лудогорец преди двубоя между двата тима в следващия кръг.  Левски остава трети, само на точка зад ЦСКА. Поражението от "белите" може да коства и поста на треньора на  "армейците" Нестор Ел Маестро, който продължава да се проваля във всички дербита. Само победа над Лудогорец може да накара собственика на ЦСКА Гриша Ганчев да даде още шансове на сърбина с британски паспорт, твърдят запознати със ситуацията на "Българска армия". 

Иначе след поражението на стадион "Васил Левски" днес от ЦСКА обвиняваха съдията Волен Чинков и липсата на късмет. Две минути след попадението на белите реферът не даде дузпа за ЦСКА при нарушение на Велковски срещу Кристиян Малинов. В срещата червените имаха още няколко претенции за 11-метров удар.

Близо 30 минути ЦСКА игра с човек повече заради червен картон на Александър Александров. Въпреки това футболистите на Нестор Ел Маестро направиха половин дузпина пропуски пред вратата на белите. Само Мауридес удари два пъти  гредата.

Славия пък откри резултата с първия си точен удар в срещата. Димитър Велковски изведе Янис Карабельов с много хубаво подаване, а халфът се разписа от около десет метра.

Завърналият се след контузия нападател на ЦСКА Кирил Десподов остана разочарован от загубата. Националът заяви, че Георги Петков е провокирал своя съотборник Сашо Александров да го контузи. "Като не вкарваш, ще ти вкарат. Изпуснахме две ситуации през първото полувреме. Славия се възползва от една грешка. Преди да ме удари десният бек, Гошо Петков се провикна отвън: "Счупи му крака". Глезенът ми в момента е много надут. Това не е добре за футбола. Не може един вратар с толкова голяма кариера да говори така. Досега имах уважение към него, но вече не. За съжаление, двамата сме съотборници в националния отбор. Това е недопустимо. Нека признае, ако е мъж. Какво да коментирам този съдия? Според вас имаше ли дузпа? Дай да си говорим честно. За съжаление, съдиите помогнаха на Славия и не за първи път. Как да имаш желание да играеш. Аз съм на 22 години и съм разочарован. Не искам да говоря. Много е жалко, че се оправдаваме със съдии. Говорим с факти. Имаше дузпа срещу Малинов. Радвам се, че ще играем с добри отбори с националния ни тим. Нека се концентрираме върху ЦСКА. Радвам се, че помагам на националния отбор", коментира Десподов.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че съдиите се изиграли важна роля за загубата на "червените" от ЦСКА: 
“Когато дойдох тук, ми казаха, че идвам в нещо като българския Реал Мадрид и Ювентус. Но после видях, че реферите не приемат така нещата и по-скоро приличаме на българския Фрозиноне или Леганес. Но ако тръгнем да се оплакваме от съдията, няма да е честно. Не разбирам подобен тип поведение, но е част от живота - приемаме го. Можеш да се защитаваш с хватки от кунгфу и да няма дузпа. Някои рефери правят грешки, но други целенасочено ги правят. Защо ги правят?
Никога не е хубаво отборът на ЦСКА да загуби. Не е чак толкова лошо, че следващия мач играем срещу Лудогорец Ако искаш да си конкурентен на най-добрите, трябва да печелиш такива мачове. Ще е трудно, но не и невъзможно”,
 каза Ел Маестро.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов остана доволен от победата на неговия отбор. Той бе категоричен, че претенциите на ЦСКА за дузпи са неоснователни.

"Момчетата играха много мъжки. Раздадоха се на 100%, дадоха всичко от себе си. ЦСКА игра много силно, но стара истина е, че като не вкараш, ще ти вкарат. Имаме един перфектен вратар като Стергиакис. Славия показа, че може да играе силно срещу силните. Премиите не са най-важното. Има си вътрешен правилник. Важното е, че момчетата играха като мъже и това беше техният подарък за моя рожден ден. Тази победа е за самочувствие. 

За мен претенциите на ЦСКА за дузпи са неоснователни. Гледах повторения на ситуациите и според мен нямаше дузпи. Нито едно от положенията не беше дузпа. Излишно е да коментирам претенциите им. Как играем силно срещу силните? Това е тайна, не трябва да се казва. Славия играе за себе си.

Ако някой е разчитал, че Славия ще даде този мач без бой, дълбоко се лъжете. Срещу Лудогорец също ще се борим от първата до последната минута. Можем да спечелим три точки, когато си поискаме. Просто днес пожелахме да ги спечелим и го направихме. В другите мачове по-малко сме го желали, затова не сме ги спечелили", заяви Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай