Славия и Етър продължават на баража

"Белите" измъкнаха 1:0 над Ботев (Вр) след продължения

Славия и Етър продължават на баража | StandartNews.com

Славия победи Ботев (Враца) с 1:0 след продължения в среща-реванш от полуфиналните плейоф за разпределение на местата от седмо до десето в Първа професионална лига. Първата среща между двата тима завърши 0:0, а тази вечер в редовното време също не беше отбелязан гол. Така Славия ще играе за седмото място срещу Етър (Велико Търново), който по-рано елиминира Локомотив (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи.

Попадението за "белите" вкара Цветелин Чунчуков в 99-ата мунута от дузпа, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос. Нападателят задържа защитника на домакините, който падна на земята и главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар.

Играчите на Славия имаха няколко добри голови положения през първото полувреме, но не успяха да стигнат до гол. В 14-ата минута Славчо Шоколаров отправи силен удар от въздуха, но топката мина над вратата. Две минути по-късно Красимир Костов изби удар на Георги Йомов, който стреля отново при добавката, но този път Илия Миланов блокира неговия изстрел. В 34-ата минута Емил Стоев отне топката от Преслав Петров и се озова сам срещу стража Георги Петков, който отрази неговия удар. Малко по-късно Йомов пробва да прехвърли Красимир Костов, който плонжира и успя да изчисти в корнер. 

През второто полувреме "белите" също пропуснаха да вкарат гол. В 75-ата минута след центриране към наказателното поле на Ботев Чунчуков се размина с топката, а след това Георги Йомов стреля в аут от малък ъгъл. В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут.  В добавеното време Георги Вълчев направи много важна намеса, хвърляйки се пред краката на Чунчуков, който можеше да донесе победа на "белите". 

След 0:0 в редовното време се стигна до продължения. Още в началото на първите допълнителни 15 минути Чунчуков беше точен от дузпа за 1:0. Във второто продължение старши треньорът на Славия Златомир Загорчич беше изгонен от пейката заради реплика към четвъртия съдия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай