СКВТ „Локомотив – Никола Нанов" насърчава масовия спорт

СКВТ „Локомотив – Никола Нанов" насърчава масовия спорт | StandartNews.com

София. Новата инициатива "Sport for healthy and active generation" на екипа на СКВТ ""Локомотив - Никола Нанов" има амбицията да насърчава масовия спорт сред подрастващото поколение, тяхното физическо възпитание и създаването на навици и умения за здравословен начин на живот.

Проектът е насочен към млади момичета и момчета между 15 и 17 години от 6 софийски столични училища и от школи по водни спортове към училища в Атина (Гър), Сцентеш (Унг), Хановер (Гер), които имат интереси в областта на водните спортове, дейности на открито и възпитание на подрастващото поколение в здравословен начин на живот.
Проектната инициатива има за цел да насърчава масовият спорт сред учащите се, подрастващи младежи, системното практикуване на физически упражнения, и повишаване на спортната ангажираност и активност, здравословния начин на живот.

В неформална обстановка в морския град Бургас 60 младежи в продължение на 6 дни ще проведат ателиета по водни спортове, дейности на открито, както и работни уоркшопи по посока на създаването на здравословни навици на живот. Ще бъдат разгледани и обсъдени теми, свързани с "Проблеми като тютюнопушене, употребата на алкохол и наркотици, сред младите хора и вредните и опасни последици от тяхната употреба", "Спорта като превенция срещу тези вредни явления в нашето общество".

В неформална обстановка, в „Европейската година на гражданите", проектът ще бъде насочен към насърчаване на практиктики за водене на дейности на открито и водни спортове, като средство за насърчаване на здравословния начин на живот, както и за засилване на социалното включване и активното участие на младите хора в обществото. Във финалния етап проект "Sport for healthy and active generation", с цел популяризиране на проекта, неговите цели, задачи и крайни резултати, в рамките на проекта ще бъде създадена и фотоизложба "Спорта в моя живот".

Инициативата ще бъде представена пред младежи с интереси към спорта, дейности на открито и здравословния начин на живот от училища, спортни клубове и младежки организации в Бургас, както и пред широката общественост и медиите в града. Самите участници ще споделят своите впечатления, придобитите умения и знания и ще покажат постигнатото пред журналистите, гражданите и гостите на Бургас. Проектът и неговите крайни резултати ще бъдат представени пред широката общественост и медиите и в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай