Понеделник,

Ски и сноуборд учители искат промяна в плана на Витоша

От: Пламен Вълков -
Ски и сноуборд учители искат промяна в плана на Витоша
A
A
A

Промяна в плана за управление на ПП "Витоша" поискаха с писмо до министъра на околната среда и водите от Сдружението "Витошките ски и сноуборд училища". 

От там настояват Режим 144, който сега гласи "Не се допуска промяна на предназначението на земите и горите от горския фонд и строителството в тях, с изключение на прокарване на проводи и съоръжения, свързани с техническата инфраструктура" да бъде променен така: "Не се допуска промяна на предназначението на земите и горите от горския фонд и строителството в тях, с изключение на прокарване на проводи и съоръжения, свързани с техническата инфраструктура и за извършване на реконструкция на съществуващите лифтове и влекове."

От Сдружението са категорични, че от години изпитват затруднения в работата си в ПП "Витоша". "Едно след друго съоръженията на територията на парка излизат от строя, защото са морално и физически амортизирани. И все по-малко остават местата, където може да се извършва нормално обучение и тренировъчен процес. От дълго време наблюдаваме споровете, свързани с възможността за тяхната подмяна с нови и модерни съоръжения и виждаме, че всички се въртят в един омагьосан кръг, без да предприемат конкретни действия." - категорични са от „Витошките ски и сноуборд училища“. От там са убедени, че само с незначителна промяна в плана за управление може завинаги да се реши този казус. Те очакват също така от „Витоша ски“ да удържат на думата си, след като имат възможност по закон за подмяна, да си удържат на думата. С реновирането на съоръженията софиянция отново може да имат отлични условия за практикуване на зимни спортове в любимата си планина. 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички