Скандалът се разраства! Уличиха Джокович в лъжа, каква е истината?

Английският таблоид "Сън" показа фотос, на който Ноле се снима с дете само ден след положителната проба, като е без маска

Скандалът се разраства! Уличиха Джокович в лъжа, каква е истината? | StandartNews.com

Смутът около тенисиста Новак Джокович се увеличи през последните часове, когато бяха публикувани няколко снимки на сръбската звезда, които показват как той участва в публични събития без маска в момент, когато според адвокатите му е дал положителен тест за коронавирус.

Английският таблоид "Сън" показа фотос, на който Джокович се снима с дете само ден след положителната проба, като е без маска.

На 17 декември, тоест един ден, след като Джокович, според защитаващите правата му, е дал положителната проба, сайтът на сръбската тенис федерация публикува информация за участието му в раздаването на награди на деца. 

„Най-добрият тенисист на планетата, който за седми път приключва годината начело на ATP, даде наградите на най-добрите млади играчи за 2021 г. от Белград", подчертаха от федерацията.

"Само наградените деца присъстваха на връчването на трофея в тенис център „Новак“ в Дорчол (квартал на Белград) поради епидемиологичните мерки срещу пандемията от коронавирус", съобщава още централата.

Информацията е придружена от снимки, на които Джокович изглежда усмихнат с победителите, и то без маска. Фотосите са публикувани в профила на сръбската тенис федерация във "Фейсбук". 

Ден преди това (16 декември) Ноле присъства на церемония в сръбската поща за връчване на марките „Тенис: Новак Джокович, първата ракета на света“ в знак на признание за неговите спортни успехи и хуманитарна дейност. Самият тенисист съобщи за деянието в профила си в "Туитър" на следващия ден. В своя туит, придружен от снимка, на която също не носи маска, той благодари за „честта“, която страната му оказа.

Всички тези участия обаче биха били в нарушение на здравния протокол на Сърбия за коронавируса, който предполага 14-дневна карантина при положителен тест. 

Както е известно, Ноле е в хотел в Мелбърн от сряда в очакване австралийското правосъдие да реши дали да му разреши да влезе в страната, за да играе в "Аустрелиън Оупън", или да потвърди отнемането на визата му и да нареди депортирането му.

Снимките от гореспоменатите събития започнаха да се разпространяват, след като стана известна версията на адвокатите на Джокович, според която той получи медицинско освобождаване за участие в "Аустрелиън Оупън", без да е ваксиниран, тъй като е дал положителна проба за К-19 на 16 декември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай