Скандал: Не пускат BG журналисти на Джошуа - Пулев

Това съобщават засега от БАСЖ

Скандал: Не пускат BG журналисти на Джошуа - Пулев | StandartNews.com

Към този час, промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, категорично отказва да акредитира, който и да е български журналист.

Това съобщиха от Асоциацията на спортните журналисти у нас.

Изцяло в правомощията на Matchroom Boxing Limited е да издаде документ, в който да фигурират имената на представителите на българските медии, които са дали заявка за акредитация за освобождаването на нашите журналисти от задължителната 14-дневна карантина.

Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по бизнес, най-вече на журналисти.

Този документ, който се издава изцяло в унисон с британското законодателство, служи до момента предимно на представители на медии.

Освен десетки разговори с Външно министерство, с Министерството на младежта и спорта, с адвоката на Кубрат Пулев – Джон Уърт, който от средата на миналата седмица е в Лондон и се опитва да разреши този казус, със CEO-то на Matchroom, с тяхното пресаташе, с цялото ръководство на Българския професионален боксов съвет, както и с Британския боксов борд, наясно с меко казано безпрецедентната ситуация са поставени и колегите ни от БАСЖ.

Обяснението на Matchroom от миналата седмица е нелепо. Твърдят, че в хотела са отделели само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии.

"Това не е вярно. Има цял празен етаж, отделно е предоставен един етаж за екипа на Джошуа, а към момента, за екипа на Пулев са отделени точно 10 стаи.", казаха още от БАСЖ.

Обяснението, което получихме от CEO-то на Matchroom Франк Смит от преди по-малко от час буквално вече ни извади от кожата, защото гласи, че сме закъснели.

Отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бе лаконичен: „Не можем да ви помогнем.“

От петък, усилия да разрешат казуса помагат от Министерството на спорта.

Не се знае обаче дали те ще дадат резултат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай