Вторник,

Скандал: Не пускат BG журналисти на Джошуа - Пулев

От: Владислав КОЛЕВ -
Скандал: Не пускат BG журналисти на Джошуа - Пулев
A
A
A

Към този час, промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, категорично отказва да акредитира, който и да е български журналист.

Това съобщиха от Асоциацията на спортните журналисти у нас.

Изцяло в правомощията на Matchroom Boxing Limited е да издаде документ, в който да фигурират имената на представителите на българските медии, които са дали заявка за акредитация за освобождаването на нашите журналисти от задължителната 14-дневна карантина.

Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по бизнес, най-вече на журналисти.

Този документ, който се издава изцяло в унисон с британското законодателство, служи до момента предимно на представители на медии.

Освен десетки разговори с Външно министерство, с Министерството на младежта и спорта, с адвоката на Кубрат Пулев – Джон Уърт, който от средата на миналата седмица е в Лондон и се опитва да разреши този казус, със CEO-то на Matchroom, с тяхното пресаташе, с цялото ръководство на Българския професионален боксов съвет, както и с Британския боксов борд, наясно с меко казано безпрецедентната ситуация са поставени и колегите ни от БАСЖ.

Обяснението на Matchroom от миналата седмица е нелепо. Твърдят, че в хотела са отделели само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии.

"Това не е вярно. Има цял празен етаж, отделно е предоставен един етаж за екипа на Джошуа, а към момента, за екипа на Пулев са отделени точно 10 стаи.", казаха още от БАСЖ.

Обяснението, което получихме от CEO-то на Matchroom Франк Смит от преди по-малко от час буквално вече ни извади от кожата, защото гласи, че сме закъснели.

Отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бе лаконичен: „Не можем да ви помогнем.“

От петък, усилия да разрешат казуса помагат от Министерството на спорта.

Не се знае обаче дали те ще дадат резултат.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички