Скандал! Ето го кандидатът на Михайлов за БФС

Дали тези слухове ще се окажат истина

Скандал! Ето го кандидатът на Михайлов за БФС | StandartNews.com

Има ли нова изненада в битката за футболната власт у нас?

Красен Кралев ли ще замени Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз?

За такъв сценарий говори адвокатът по спортно право Георги Градев в интервю пред Actualno.com. Юристът разкри, че е чул, че Кралев е основният кандидат на Борислав Михайлов, който да го наследи на поста.

Борислав Михайлов все още не е подал оставка, но се очаква да го направи, като по всяка вероятност няма да се кандидатира за нов мандат начело на БФС. Георги Градев обаче представи хипотеза, при която новият президент на БФС може да бъде бившият спортен министър Красен Кралев.

Адвокатът припомни и как на редовния Конгрес на БФС през 2018-а Кралев, тогава в качеството си на спортен министър, е заявил пред делегатите, че подкрепя кандидатурата на Борислав Михайлов в битката за президентския пост с Любослав Пенев. Нещо, което по думите на Градев, е "абсолютно забранено" от ФИФА и УЕФА.

"Държавата не може да назначи служебно ръководство в БФС. Не може да повлияе и на свободния избор на хората. Когато се стигне до конгрес, не може да излезе министърът на спорта и да каже: "Аз подкрепям този, а не онзи", заяви Георги Градев пред Actualno.com.

"Както се случи, когато Любо Пенев бе кандидат. Тогава Красен Кралев отиде и изнесе реч пред делегатите на БФС в качеството си на министър на спорта и каза, че подкрепя Борислав Михайлов. Това е абсолютно забранено от ФИФА и УЕФА. Затова и се надявам, че този човек ще бъде далеч от спорта още много дълги години.

Въпреки че сега чувам, че Красен Кралев е основният кандидат на Борислав Михайлов да го замени. Това би било много жалко за българския футбол, ако се случи", добави още той.

"Борислав Михайлов има собствен кандидат. И ще бута този кандидат да застане. Аз смятам, че това е Красен Кралев. Не може хора като Красен Кралев да управляват. Целта е да дойде някой, който да замете това, което е направил Борислав Михайлов", заяви Градев.


 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай