Синът на Шумахер пред дебют във Формула 1

Мик може да седне в болида на Алфа Ромео или Хаас за първата свободна тренировка за Гран при на Тоскана

Синът на Шумахер пред дебют във Формула 1 | StandartNews.com

Синът на Михаел Шумахер - Мик може да направи своя дебют по време състезателен уикенд във Формула 1 по време на първата свободна тренировка преди Гран При на Тоскана тази седмица, това сочат слухове в немските медии.

Според тях, синът на седемкратния световен шампион, който през миналия уикенд на „Монца“ завоюва своята първа победа за сезона във Формула 2 ще седне в болид или на Хаас, или на Алфа Ромео като това все още не е уточнено.

През миналата година Шумахер, който е част от академията за млади пилоти на Ферари, взе участие в два тестови дни по време на сезона в Бахрейн, като в един от тях седна в болида на Алфа Ромео, а във втория в този на Ферари.

Според медиите в Германия, това участие на Шумахер по време на свободната тренировка на „Муджело“ ще е като генерална репетиция за неговия потенциален дебют в световния шампионат през следващата година, стига той да се представи добре и да завърши подобаващо сезона във Ф2. В него след провеждането на 2/3 от кръговете за сезона германецът е на втора позиция в генералното класиране с изоставане от шест точки спрямо Калъм Илот и води с три пред Роберт Шварцман. Интересното е, че Илот и Шварцман също са част от академията на Ферари и също се борят за потенциално пилотско място в Хаас или Алфа Ромео през следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай