Синът на Гриша Ганчев поема ЦСКА

Отчитаме грешките, които допуснахме, заяви Ганчев-младши

Синът на Гриша Ганчев поема ЦСКА | StandartNews.com

Данаил Ганчев е новият силен човек в ЦСКА. Това заявил самият той на срещата с фенове от Велико Търново в петък, предаде „Тема Спорт“, като се позовава на привърженик, присъствал на нея.

„Поемам управлението в мои ръце. Това е основната причина за нашата обиколка из страната. Осъзнаваме, че в последните години допуснахме много грешки, за които се извиняваме. Една от най-големите беше, че занемарихме комуникацията с феновете. Затова и сега сме тук, за да започне тя постепенно да се възстановява. Клубът ще има нова политика, като първите стъпки бяха направени в последните няколко седмици“, заявил синът на Гриша Ганчев на срещата между него, изпълнителния директор Филип Филипов и фенове на ЦСКА от Велико Търново.

Събитието бе второ от обещаната обиколка на червените шефове из България. Първото подобно се състоя в Панагюрище, а на него те също признаха многото допуснати грешки в последните години.

„Отчитаме грешките, които допуснахме. Особено допуснати такива при емоционални решения… Смените на треньорите са едно от тях. Признавам – така е. Аз не съм съгласен. Казвам го на баща ми. За мен един треньор трябва минимум една година да води отбора. Минимум. А ние избързвахме. Вижте, аз знам, че със стадиона няма да решим големите проблеми. Знам, че искате ЦСКА да е шампион. Вярвайте ми, ние също това го искаме. Аз имах сериозен разговор с баща ми преди двайсетина дни, когато опря ножът о кокала, след като не спечелихме нищо и загубихме финала с Левски. Казах му, че ние през последните две години сме толкова аматьорски подредени като структура, като всичко, че то рано или късно ще рефлектира. И ето – рефлектира“, заяви Ганчев-младши в Панагюрище.

Филип Филипов пък отново разсея съмненията, че червените са „легнали“ на Левски във финала за купата. „Чакайте, чакайте. Как ще дадем мача на Левски? Как ще кажем на чужденците: „Легни и не играй“. Нали ще го разпространи из цяла Европа, като си тръгне, и ще станем за смях. Това е невъзможно, абсурд е да лягаме на Левски“, категоричен бил той.

В последните няколко сезона Данаил Ганчев постепенно бе натоварван с все повече отговорности на „Армията“, въпреки че всички ключови решения продължиха да бъдат вземани от неговия баща. Явно от новия сезон това ще се промени.

Именно Данаил е и главната движеща сила в работата по реконструкцията на стадиона на ЦСКА, като той и Филип Филипов проведоха множество срещи в Министерството на спорта в последните месеци.

Любопитно е, че от Борисовата градина вече на два пъти индикираха, че Ганчев-младши е новата силна фигура в клуба. В края на миналия месец направи впечатление, че в анонса за предстоящата обиколка на страната присъстваше цитатът „Собственикът Данаил Ганчев и изпълнителният директор Филип Филипов…“. На 23 март пък бе декларирано, че „сензационните новини как един от собствениците на клуба Данаил Ганчев е присъствал на заседанието на Изпълкома на БФС са отново нелепо скалъпени медийни партенки“.

Както е известно, ЦСКА има трима акционери – Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков. Не е изключено обаче в близките месеци и Данаил да получи дял, след като се превръща в централна фигура на „Армията“. Той е 35-годишен и от лятото на 2016 година участва в управлението на ЦСКА, като правомощията му се разрастваха все повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай