Силни емоции между "Борусия" и "Байерн"

Силни емоции между "Борусия" и "Байерн" | StandartNews.com

Дортмунд. "Борусия" (Дортмунд) и "Байерн" (Мюнхен) показаха, че са равностойни преди финала на Шампионската лига на 25 май, на който ще се борят за купата. Мачът от Бундеслигата завърши наравно - 1:1.

Кевин Гроскройц откри резултата за домакините в 11-ата минута, а в 24-ата Марио Гомес изравни. През второто полувреме футболистите на Юрген Клоп можеха да спечелят, но Роберт Левандовски пропусна дузпа.

Въпреки че крайният изход беше без значение за класирането, двата отбора изиграха много емоционален и напрегнат мач. В 64-ата минута се стигна до сериозен конфликт между Якуб Блашчиковски, Рафиня, Юрген Клоп и Матиас Замер.

В началото на втората част "Байерн" имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. Наказателен удар беше отсъден в 60-ата минута в полза на "Борусия" за игра с ръка на Джером Боатенг. На повторенията стана ясно, че това е било грешка, топката се удари в рамото на защитника.

Левандовски изпълни дузпата, но Нойер спаси и изби в ъглов удар. Четири минути по-късно Рафиня беше изгонен и остави "Байерн" с десет души. До края на мача "Борусия" имаха числено превъзходство, а в 87-ата минута Юлиан Шайбер можеше да отбележи победен гол, след като беше изведен от Марко Ройс, но Нойер спаси.

Това е щести пореден мач в Бундеслигата, в който "Байерн" е без победа срещу "Борусия". "Борусия" пък няма победа над "Байерн" четири поредни мача във всички турнири. На 25 май двата отбора ще се срещнат в битка на финала на Шампионската лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай