Швейцарец спечели първия слалом

Рамон Ценхойзерн триумфира в Алта Бадия

Швейцарец спечели първия слалом | StandartNews.com

Рамон Ценхойзерн спечели първия слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете. В италинския курорт Алта Бадия Ценхойзерн даде общо време от двата манша от 1:45.43 минути. Почти двуметровият швейцарец даде осмо време в първия и десето време във втория манш, но това се оказа напълно достатъчно, за да му донесе четвърта победа в кариерата в Световната купа.

Втори и трети завършиха австрийците Мануел Фелер и Марко Шварц. Фелер, който даде второ най-добро време във втория манш, завърши на 0.08 секунди зад Ценхойзерн, докато Шварц остана 0.12 секунди от победителя.

Италианецът Алекс Винатцер, който бе водач след първия манш, остана четвърти, а а французинът Виктор Мюфа-Жанде и норвежецът Хенрик Кристоферсен приключиха пети и шести.

Водачът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пентюро завърши на десето място и със спечелените 24 точки събра общо 400 от началото на сезона. Втори с 375 е норвежецът Александър Аамод Килде, а тройката допълва швейцарецът Марко Одермат с 340 точки.
Водещият ни състезател Алберт Попов стартира с №30, но дупките във финалната по-равната част от пистата "Гран Риза" му попречиха да даде по-добро време от 32-о в първия манш. Така той не успя да кара във втория. Във вторник на мъжете им предстои участие в още един слалом на италианска земя, този път в Мадонна ди Кампильо. Слаломът там ще е на осветление, а Евроспорт 1 ще го излъчи от 18,45 ч и 21,45 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай