Шумахер става на 55. Дадоха ли надежда

Разкритията на най-близките му хора

Шумахер става на 55. Дадоха ли надежда | StandartNews.com

Един не особено радостен рожден ден.

55 - на толкова става днес Михаел Шумахер, но едва ли в последните 10 години рождените дни на легендата се отбелязват с бурни празненства.

Германецът е скрит от очите на феновете, но въпреки това медиите потърсиха негови приятели, които да отправят поздравления и да коментират ситуацията.

През последните дни се заговори за нова терапия на мозъка на Шумахер, при която той е качван на високоскоростен автомобил, за да може звукът от двигателя да стимулира сетивността и да върне стари спомени.

Това бе признато и от брат му Ралф Шумахер, според когото всички възможни техники на съвременната медицина са приложени.

"За щастие, съвременната медицина ни помогна да бъдат постигнати определени малки победи, но дори и така, нищо не е както преди", заяви Ралф Шумахер.

Един от най-запалените му фенове, сънародникът му Тимо Глок, който също е бивш пилот от Формула 1, е категоричен какъв би бил Михаел днес.

"Той винаги щеше да е в падока на Формула 1, но не знам дали щеше да е коментатор. Нямаше да бъде експертът по Ф1 за пред камерите. Да, щеше да дава интервюта, но мисля, че щеше да работи за спорта, за който живееше. Това щеше да бъде неговата позиция. Прекарах доста време с него в колоездене и игра на шах. Той ме научи на толкова много неща. Играехме безкрайни партии по време на полети и много ми харесваше, когато успявах да го победя, защото мразех да губя", разказва Глок пред Bettingsites.

С коментар излезе и бившият шеф на Шумахер и личен приятел Жан Тод, който го посети наскоро.

"Той е тук, така че не ми липсва. Но просто не е онзи Михаел, който беше преди. Различен е и е чудесно напътстван от съпругата и децата си, които го защитават. Животът му сега е различен и за мен е привилегия да споделям моменти с него. Това е всичко, което има да се каже. Той вече не е онзи Михаел, когото познавахме във Формула 1", споделя Тод пред "Екип".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай