Ще се върне ли БГ футболът при зрителите

Мачът "Левски" - "Хасково" за купата остана скрит за повечето зрители

Ще се върне ли БГ футболът при зрителите | StandartNews.com

Почти всички абонати на големите телевизионни оператори у нас изпищяха в събота: няма къде да гледаме български футбол. Сезонът беше подновен вчера с мачовете за купата, но платеният канал "Диема спорт" го нямаше като опция за повечето зрители. Изключение направи един от големите оператори, който го пусна свободно, но вчера го кодира. По традиция малки оператори в провинцията действаха пиратски, като пуснаха български футбол. И макар да има известен напредък по темата, остава сериозен рискът картината да се повтори и след седмица, когато започват шампионатните мачове в "А" група. Проверка към този час показва, че половината от големите кабелни оператори предлагат като опция допълнителния пакет за 3,99 лева. Един от тях иска левче за включване на пакета до края на февруари. Желаещите обаче трябва да попитат в обслужващите центрове дали разполагат с необходимото техническо оборудване, показа наша проверка в офис в столичен МОЛ. Друга от големите фирми пък иска плащане за българските мачове накуп за всички месеци, оставащи до края на договора.
Половината оператори обаче още нямат съобщения на сайтовете си за подобна възможност. Не знаят кога и дали ще се появи такава, когато зрители звънят на телефоните за информация. Според наш източник част от операторите отказват да приемат условията на "Нова телевизия ". Едно от тях е за гарантирано плащане на сума върху минимален брой абонати. Почти всички малки компании също отказват засега подобна сделка. Съществуват спорове и по чисто технически въпрос около отчитането на приходите. На наш въпрос кога очакват решение по темата, от няколко кабелни компании не се наеха с точен отговор. И признаха, че абонатите им могат да останат на тъмно за пролетния старт на "А" група.
Както е известно, "Диема спорт HD" и "Trace Sport Stars HD" са включени в ексклузивния пакет Diema Extra на цена от 3,99 лева месечно. Освен български футбол те предлагат английски мачове, бокс, а от тази нощ тръгва и баскетболната на извънземните от НБА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай