Щангите с бюджет от 1 млн., преговарят за спонсор

Щангите с бюджет от 1 млн., преговарят за спонсор | StandartNews.com

1 млн. е бюджетът на федерацията по вдигане на тежести. Това обяви генералният секретар Борислав Гидиков. Централата е на път да подпише договор за генерално спонсорство.

"Фирмата е голяма, но се чакат резултатите от европейското", уточни той. Шампионатът на Стария континент е в Тел Авив (Изр) и стартира на 5 април. За надпреварата се готвят 9 мъже и 3 жени, но окончателният състав ще бъде ясен в понеделник. Нашите ще гонят златен медал в лицето на Георги Марков (кат. 85 кг). Контузии притесняват треньорът Иван Иванов.

"Травма в гърба мъчи Александър Димитров и в крака Демир Демирев. Милка Манева пък изкълчи глезен преди осем дни и то съвсем нелепо по стълбите", обясни старшията. Той е спокоен по отношение на допинг проверките, който в националните гарнитури от началото на годината са над 50. Последната е била на 2 март. "Само Иванов има достъп до треньорската стая и сме се защитили, за да няма грешка. Ползваме едни и същи възстановителни препарати, от едно и също място", каза още Гидиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай