Шок в Рим! Кой детронира Ноле

Джокович падна в четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Рим

Шок в Рим! Кой детронира Ноле | StandartNews.com

Шок за феновете на Ноле! 

Датчанинът Холгер Руне детронира сърбина Новак Джокович в четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро. Поставеният под номер 7 Руне елиминира шесткратния шампион Джокович с 6:2, 4:6, 6:2. 35-годишният сърбин достигна до най-добрите осем в надпреварата за 17-и път от 17 участия, но не успя да продължи серията си от четири поредни финала в състезанието в италианската столица.

20-годишният датчанин стартира отлично и поведе с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Джокович сервираше за изравняване на резултата при 5:3, допусна пробив, но веднага след това спечели подаването на съперника и вкара мача в решаващ трети сет. В него Руне показа страхотна игра и с два поредни брейка дръпна с 4:0, което се оказа решаващо. Джокович, който имаше проблеми с контузии в последно време, допусна цели 35 непредизвикани грешки срещу 15 на съперника, което натежа.  

"Това е голяма победа за мен. Всеки мач срещу Новак е огромно предизвикателство. Той е един от най-добрите, които някога са играли тенис. Знаех, че трябва да покажа най-доброто от себе си и го направих. Много съм горд, че достигнах до победата днес", каза Руне, предаде БНР.

"Оставам на земята, защото все още не съм постигнал много. Мисля, че трябва да бъдеш скромен. Аз съм такъв и се надявам хората да го виждат. Старая се да се боря във всеки мой мач, да оставям всичко на корта. Днес също беше голяма битка и съм много щастлив, че успях. Голям фен съм на Новак. Той е огромно вдъхновение за мен и му желая всичко най-добро", добави той.   

Датчанинът ще играе за място на полуфиналите срещу победителя от двубоя тази вечер между Каспер Рууд (Норвегия) и Франсиско Черундоло (Аржентина).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай