Сряда,

Шок! Елитен играч на ЦСКА гърми с допинг

От: Владислав КОЛЕВ -
2030
Шок! Елитен играч на ЦСКА гърми с допинг
A
A
A

Българският национал Георги Йомов от ЦСКА е с временно спрени състезателни права от УЕФА, съобщи официалният сайт на клуба. Причината за това е положителен тест за забранени вещества, направен след домакинската среща на „армейците“ с Македония Гьорче Петров (4:0) на 28 юли.

„Червените“ са научили за ситуацията с Йомов няколко часа преди реванша от плейофите на Лигата на конференциите срещу Базел (0:2) в четвъртък. Поради изисквания за конфиденциалност от ЦСКА не разкриват забранената субстанция, открита в пробата на офанзивния футболист.

Предстои пълно разследване на случая, а Георги Йомов има срок до 1 септември да даде своето становище пред международните антидопингови органи. Правата му временно са спрени права за срок от 90 дни.

"Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено", съобщават "армейците" на сайта си.

Сега  става ясна истината за отсъствието на национала от състава на "армейците" на стадион "Санкт Якоб Парк".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com