Шок! Елитен играч на ЦСКА гърми с допинг

Новината е разпространена официално и от клуба

Шок! Елитен играч на ЦСКА гърми с допинг | StandartNews.com

Българският национал Георги Йомов от ЦСКА е с временно спрени състезателни права от УЕФА, съобщи официалният сайт на клуба. Причината за това е положителен тест за забранени вещества, направен след домакинската среща на „армейците“ с Македония Гьорче Петров (4:0) на 28 юли.

„Червените“ са научили за ситуацията с Йомов няколко часа преди реванша от плейофите на Лигата на конференциите срещу Базел (0:2) в четвъртък. Поради изисквания за конфиденциалност от ЦСКА не разкриват забранената субстанция, открита в пробата на офанзивния футболист.

Предстои пълно разследване на случая, а Георги Йомов има срок до 1 септември да даде своето становище пред международните антидопингови органи. Правата му временно са спрени права за срок от 90 дни.

"Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено", съобщават "армейците" на сайта си.

Сега  става ясна истината за отсъствието на национала от състава на "армейците" на стадион "Санкт Якоб Парк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай