Сестрата на златната Ивет: Мечтата ѝ се сбъдна

Тя зарадва не само мен, а цялото ни семейство, както и цяла България, каза Габриела

Сестрата на златната Ивет: Мечтата ѝ се сбъдна | StandartNews.com

Фото БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Сълзи от щастие в семейството на златната Ивет Горанова! Сестра й Габриела сподели, че няма търпение олимпийската шампионка да се завърне от Токио, за да я прегърне.

В японската столица 21-годишната Горанова спечели златния медал в кат. до 55 кг кумите на каратето. Титлата е първа за България на най-големия спортен форум от Пекин 2008 насам, когато легендарната Румяна Нейкова триумфира в женския скиф.

"Чувствам се страхотно. Не мога да опиша радостта си с думи. Тя зарадва не само мен, а цялото ни семейство, както и цяла България. Ако беше тук, щяхме да се прегръщаме. Просто не мога да повярвам. Мечтата ѝ се сбъдна. Всички сме страшно щастливи и нямаме търпение да я видим", каза Габриела Горанова пред bTV.

"Ще я посрещнем с много прегръдки и задължително с букет, пълен с бонбони."

У дома в очакване на шампионката е и нейното талисманче, което ѝ донесе успех - 11-месечната ѝ племенница Ани.

Отличието на Ивет Горанова е пето за България от олимпийските игри в Токио. Антоанета Костадинова спечели сребро в спортната стрелба, Тайбе Юсеин и Евелина Николова извоюва бронзови медали в борбата, а боксьорката Стойка Кръстева ще излезе на финал в своята категория в събота (7 август).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай