Черно море vs Септември: Червен картон, изпусната дузпа и равенство

В класирането тимът на Илиан Илиев е четвърти с 16 точки, докато този на Славко Матич е десети с 8 пункта в актива си

Черно море vs Септември: Червен картон, изпусната дузпа и равенство | StandartNews.com

Снимка: ПФК Черно море

Отборите на Септември София и Черно море Варна завършиха наравно 0:0 в предпоследния мач от деветия кръг на Първа лига, съобщи БНТ.

„Моряците“ започнаха по-активно срещата на Националния стадион „Васил Левски“ и претендираха за дузпа още в 3-атата минута след съприкосновение между Мартин Николов и Закария Беншаа в наказателното поле на „виненочервените“, но главният рефер Димитър Димитров не посочи „бялата“ точка.

Домакините можеха да открият резултата в 25-ата минута, когато Симеон Александров стреля по диагонал около дъгата на пеналтерията на варненци, а стражът Иван Дюлгеров изби със сетни усилия в корнер. От последвалия ъглов удар Асен Чандъров от състава на Септември можеше да се разпише, но ударът му бе блокиран и изчистен от бранител на Черно море пред голлинията.

Съставът на Илиан Илиев създаде голяма опасност пред вратата на Димитър Шейтанов десетина минути преди края на първата част, когато Мади Кейта бе изведен на отлична стрелкова позиция в наказателното поле на новака в елита, но ударът му по земя бе спасен с върха на пръстите от страна на Шейтанов.

Четири минути след началото на второто полувреме „моряците“ остана с човек по-малко на терена заради директния червен картон на Беншаа, тъй като футболистът влезе много грубо в краката на Мартин Николов.

В 55-ата минута Черно море получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Мади Кета в пеналтерията на домакините. Потърпевшият застана зад топката и стреля, но ударът му бе уловен от стража Димитър Шейтанов.

В класирането тимът на Илиан Илиев е четвърти с 16 точки, докато този на Славко Матич е десети с 8 пункта в актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай