Сензация на Уимбълдън: Кой елиминира Циципас?

Голямата изненада бе поднесена от американец

Сензация на Уимбълдън: Кой елиминира Циципас? | StandartNews.com

Франсис Тиафо поднесе една от най-голямата изненада в тазгодишното издание на турнира по тенис Уимбълдън, след като елиминира още на старта третия в схемата Стефанос Циципас с 6:4, 6:4 и 6-3 за малко над два часа игра.

Американецът изигра страхотен мач срещу финалиста от Ролан Гарос, като спаси всички седем възможности за пробив пред първата ракета на Гърция, а на свой ред реализира четири от осемте си шанса за брейк.

Той приключи двубоя със седем аса за сметка на 15-те на Циципас, но с повече уинъра – 43 срещу 35, като броят непредизвикани грешки бе идентичен – 22 на 21 за Тиафо.

Така, гръцкият тенисист отпадна за втори пореден път на старта на Уимбълдън, след като през 2019 загуби от Томас Фабиано, а миналата година турнир нямаше заради пандемията.

Това е третото му отпадане в първи кръг на надпреварата от четири участия – най-доброто си класиране Циципас постига през 2018, когато стига осминафиналите.

Тиафо ще играе в следващата фаза с победителя от срещата между испанеца Роберто Карбайес Баена и канадеца Вашек Поспишил, предаде БНР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай