Сензация за финала в Шампионската лига!

Какво ще се случи с Борусия Дортмунд

Сензация за финала в Шампионската лига! | StandartNews.com

Борусия (Дортмунд) се класира за трети път в историята си за финала в Шампионска лига. "Жълто-черните" елиминираха  френския шемпион  Пари Сен Жермен, а съперник на германския тим ще бъде 14-кратния европейски клубен шампион Реал (Мадрид).

Това стана факт, след като "лос меренгес" елиминираха по инфарктен начин Байерн Мюнхен. Финансите, които се разпределят от УЕФА в този турнир, винаги се разглеждат под лупа всяка година, особено след като вече има сериозните брожения за създаване на европейска Суперлига.

Е, куриозното е, че Борусия (Дортмунд) ще получи повече пари, ако загуби от Реал в последния дуел, отколкото ако спечели. Причината за това е, че УЕФА е гарантирала 20 милиона евро за победителя в турнира, докато загубилият ще прибере 15,5 млн.

Както е известно, английският халф Джуд Белингам премина от "Сигнал Идуна Парк" на "Сантиаго Бернабеу" през миналото лято и вече е интегрална фигура в състава, ръководен от Карло Анчелоти.

И тук има много сериозни бонуси за бившия му клуб Борусия, които влизат в контракта на играча. 

"Жълто-черните" имат гарантирани 15,5 милиона евро, но може да прибере още 25 милиона заради клауза в договора на вече бившия си играч Джуд Белингам, който сега е в тима на съперника.

Ако победи, Борусия ще вземе 20 милиона евро.

Едва ли, обаче, някой в Дортмунд си мисли за поражение и въпросните пет милиона повече, защото славата, с която ще се сдобие отбора при триумф на "Уембли", ще бъде неизмерима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Torbalan
преди 1 седмица

100% съм за Борусия Дортмунд!

Откажи