Сенатор: ФИФА са по-лоши от мафията

Сенатор: ФИФА са по-лоши от мафията | StandartNews.com

Ричард Блументал, който е сенатор в САЩ, сравни ФИФА на Сеп Блатер с мафията. "Разкритията показват, че този спорт е управляван от орган, който е като мафията. Въздържам се да използвам този термин, защото той е обиден към престъпните организации. Те никога не биха били толкова явни и арогантни в корупционните си схеми", отсече той по време на изслушване на сенатска подкомисия. 69-годишният политик продължи с нападките си и отправи остри критики към футболните шефове в Щатите.

"Те са знаели за корупцията във ФИФА. Или поне е трябвало да знаят. Фактите показват, че служителите или са си затваряли очите, или са некомпетентни. Въпросът е кой знаел за престъпленията и защо не е реагирал. Това са въпросите, на които футболните шефове в страната трябва да отговорят", изригна Блументал. Президентът на футболната федерация на САЩ - Дан Флин обаче, отрече да е участвал или знаел за каквито и да е афери във ФИФА.

"Аз съм фокусиран върху вътрешните дела на нашия футбол. Нито аз, нито хората, с които работех са били наясно с гнилите практики", оправда се той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай