Сензация няма! Айнтрахт остави Левски извън Европа

Домакините спечелиха реванша с 2:0.

Сензация няма! Айнтрахт остави Левски извън Европа | StandartNews.com

Чудеса всеки ден във футбола не стават. Айнтрахт победи с 2:0 Левски на реванша и спечели плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите.

Домакините, разчитайки и на подкрепата на публиката на "Дойче банк парк", имаха превъзходство почти през цялото време на мача във Франкфурт и взеха победата напълно закономерно.

Левски приключва участието в Европа за този сезон, което все пак може да бъде отчетено като успешно. Сините допуснаха загуба чак в шестия си мач в евротурнирите този сезон.

Късмет за Левски в 25-та минута. Гол за домакините бе отменен заради много тънка засада, но все пак решението беше правилно. Веднага след това отново напрежение пред вратата на Левски, но отново имаше засада.

До този момент сините успяваха да оцеляват и да задържат нулевото равенство, но вече и с цената на картони.

Пет минути преди почивката Айнтрахт разви бърза атака по десния фланг, а Марио Гьотце стреля към далечния ъгъл, опразнен от Пламен Андреев, но топката мина встрани от вратата.

В крайна сметка, положителните две нули на таблото за българския тим останаха до края на първото полувреме.

Факт е обаче, че 15 пъти по-скъпият от Левски отбор на Айнтрахт изигра общо взето трето слабо полувреме срещу съперника си.

Домакините продължиха да имат надмощие и в началото на втората част. Сините се разминаха с попадение във вратата си и в 53-та минута, когато удар отляво мина опасно покрай вратата на Пламен Андреев.

Домакините обаче продължаваха да не намират път към вратата на Левски, който се бранеше хладнокръвно.

Логичното все пак се случи! В 78-та минута Нганкамп откри за Айнтрахт, след асистенция на Марио Гьотце. Немците продължаваха да налитат към вратата на Левски. 

Все пак и Левски погледна къв вратата на домакините, като Уелтън опита да създаде напрежение.  В 85-та минута всичко приключи - 2:0 за  Айнтрахт! Голмайстор - Елиас Шкири.

Така Айнтрахт влезе в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай