Сърбин е новият Робин Худ

Сърбин е новият Робин Худ | StandartNews.com

Родното село на Неманя Матич яде и пие за негова сметка

Неманя Матич се оказа съвременен сръбски вариант на Робин Худ, показва журналистическо проучване на "Блик". Халфът, който в момента играе в "Челси", доказва, че никога не е забравял откъде е тръгнал, както и че световната слава не е променила морала му. Оказва се, че Матич редовно посещава село Врело (централна Сърбия, югозападно от Белград, б.р.), където е отрасъл и се среща с хората и приятелите си от този край. И не само - тук местните често ядат и пият за негова сметка. Отзивите на 1500-те жители в селото за него са прекрасни.

"Тук има цял списък с хора, на които той помага, отбелязват те. - Когато се връща у дома, той често изплаща дълговете на всички. Веднъж отиде в местния супермаркет и просто извади портфейла и изчисти заемите, вписани в тефтера. В друг случай изчисти дълга на свой приятел, който профука солидна сума на карти. А преди няколко месеца лично окоси ливадата пред местната църква "Св. Николай". А най-важното е, че е вежлив и дружелюбен с всички", обясняват жителите пред "Блик".

Матич инвестира и в запазването и развитието на селото и страшно се гордее с него. Построил е за благото на храма фонтан и го е кръстил "Свети Георги" и е дал пари за реконструкцията на полуразрушеното училище, в което навремето се е учил. "Той никога не ни пита кое колко струва, а като види, че има нужда - вади и плаща, разказва негов приятел. - На мнозина помага и е готов да удовлетвори всичките им нужди."

През 2014 г. Матич открива величествен музей на площад в съседния град Обреновац, чийто футболен клуб се гордее с успешната си школа. В музея пък има кът с фланелки както на Матич, така и на други местни футболисти. Сръбският национал задели пари и след наводненията в областта и е обещал в близко бъдеще да построи нова академия в Обреновац, в която да тренират деца, които нямат финансови възможности за това. Животът, пълен със слава и пари, лесно променя човека и той често забравя откъде е тръгнал и как е бил възпитаван, но не и в случая с Матич - той показва, че е прекрасно момче, гордо обобщава "Блик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай