Сани Жекова и артисти бягат на Витоша на 4 октомври

Сани Жекова и артисти бягат на Витоша на 4 октомври | StandartNews.com

София. Най-успешната българска сноубордистка Александра Жекова, двукратната златна медалистка от летни олимпийски игри Мария Гроздева, както и артистите Башар Рахал и Биляна Петринска ще се включат на 4 октомври в първото по рода си планинско бягане "Витоша – моята планина".

Трасето е с дължина 17 км – стартът е в 10.00 часа от площада на Бояна, преминава през местността "Златни мостове", а финалът е на хижа Алеко. Стартът ще даде лично председателят на БОК Стефка Костадинова, а призьорите ще получат наградите си от кмета на София Йорданка Фандъкова. Организатор на събитието е "Витоша ски" АД, с генерален спонсор и официален застраховател - Дженерали България и спонсори - MasterCard България, Fibank, "Макс спорт, "М-тел", "Девин" и "Белла България". Като партньори в планинското бягане ще се включат и Фондация "Димитър Бербатов", БОК, Българската федерация по лека атлетика и НСА. Заявки за уникалното състезание в което всеки може да участва и да се зареди с положителна емоция се приемат на e-mail: [email protected].

За най-малките пък ще има и специално подготвено детско трасе. Победителите при мъжете и жените ще получат по 1000 лв, а за заелите второ и трето място ще има атрактивни предметни награди от "М-тел" и "Макс спорт". Всички участници в бягането, както и всички зрители, ще получат сувенирни тениски. Организаторите от "Витоша ски" АД са подготвили и концерт, който ще се състои на хижа "Алеко" с начален час 12 ч. и ще бъде със специалното участие на група Д2 и с водещ - Део.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай