Салах е героят, а "Анфийлд" празнува победа

Ливърпул не бе печелил този сблъсък в пет поредни случая

Салах е героят, а "Анфийлд" празнува победа | StandartNews.com

Ливърпул победи Манчестър Сити с 1:0 в чаканото с огромен интерес дерби между двата най-силни английски тима в последните години. А що се отнася до ниво Висша лига, Ливърпул не бе печелил този сблъсък в пет поредни случая, но днес "Анфийлд" празнува, а тенденцията се промени в момент, в който мърсисайдци със сигурност не са особено убедителни.

Въпреки това шампионът Манчестър Сити бе поставен на колене, а подобна победа може и да се окаже повратен момент за сезона на Клоп и момчетата му в положителен аспект. В мача на много високо ниво и с изключително темпо, който двата тима ни предложиха, в герой се превърна Мохамед Салах, вкарал и единствения гол в 76-ата минута.

Получил асистенция от вратаря Алисон, Салах успя отлично да надхитри Жоа Кансело, откъсна се сам срещу стража на Манчестър Сити и този път не сгреши. Този път, защото именно Салах можеше да бъде големият грешник, ако Ливърпул не бе спечелил мача. Причината бе в началото на втората част, когато той имаше идентичен шанс, но тогава не успя да се разпише.

А може би минутите около неговия пропуск бяха най-вълнуващите в мача, защото в ответната атака Манчестър Сити вкара гол чрез Фоудън, но той бе отменен благодарение на ВАР, който накара рефера да погледне нарушение на Ерлинг Холанд в зародиша на атаката. ВАР отмени гола, а в следващата атака Ливърпул стигна до нов стопроцентов шанс, който този път бе изпуснат от Жота. Но въпреки пропуските трите точки отидоха на "Анфийлд", като с тях Ливърпул се изкачи на осмото място, но с едва 13 точки и твърде далеч от върха.

Там е Арсенал, който след днешния развой на събитията вече има аванс от четири пункта пред загубилия Манчестър Сити.

Източник: dir.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай