Сагата свърши: Меси остава в Барса

Разбира се, че ми беше трудно да реша, заяви аржентинецът

Сагата свърши: Меси остава в Барса | StandartNews.com

Звездата на Барселона Лионел Меси потвърди, че остава на "Камп Ноу"! Той даде ексклузивно изявление, в което съобщи решението си и обяви причините за него.

Като основна причина аржентинецът изтъкна това, че не иска да съди клуба, който обича. Главна роля за решението на Меси е било и неговото семейство, което е приело драматично първоначалното му желание да си тръгне от Барселона.

"Когато съобщих желанието си да напусна клуба на жена си и децата си, това беше брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да напуснат Барселона, нито пък искаха да сменят училища. Но аз погледнах по-напред. Искам да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли, да се състезавам в Шампионската лига. Можеш да спечелиш или да загубиш, но трябва да се състезаваш", заяви аржентинецът пред goal.com.

"Мислих и бях сигурен, че съм свободен да си тръгна. Президентът винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали да остана или не. Сега от ръководството се придържат към факта, че не го казах преди 10 юни. Тогава още играхме сезона в Ла Лига в ситуацията на този ужасен коронавирус. Тази болест промени целия сезон", добави Меси. 

"Това е причината, поради която ще продължа да играя в клуба. Защото президентът ми каза, че единственият начин да напусна е да платя клаузата за 700 милиона евро, а това е невъзможно. Имаше и друг начин - трябваше да се премине към съдебен процес. Никога няма да отида в съда срещу Барса, защото това е клубът, който обичам, той ми даде всичко! Това е клубът на моя живот!", каза още звездата на Барселона.

„Обичам Барселона и никъде няма да намеря по-добро място от тук. И все пак имам право да реша. Щях да търся нови цели и нови предизвикателства. И утре мога да се върна, защото тук в Барселона имам всичко. Повтарям, да, исках да си тръгна и това беше мое право, защото в контракта е ясно упоменато, че мога да го направя. Бях решил да напусна и това ми коства скъпо. Но исках да си тръгна, защото исках да живея последните си футболни години щастливо".

"Разбира се, че ми беше трудно да реша. Решението ми не дойде след случулото се с Байерн, то идва от много неща. Винаги съм казвал, че искам да приключа кариерата си тук. Ще продължа в Барса и отношението ми няма да се промени, без значение колко много съм искал да си отида. Ще дам най-доброто от себе си".

"Не, не, не се чувствах самотен. Имам хора, които винаги са до мен. Това е достатъчно за мен и то ми дава сили. Просто се чувствах наранен от неща, които чух от някои хора, журналисти, от такива, които се съмняват в Барселона. Казаха неща, които не заслужавам. Това ми помогна да видя кой кой е. Този футболен свят е много труден и има много много фалшиви хора. Това, което се случи, ми помогна да ги разпозная. Боли ме, когато любовта ми към клуба е поставена под съмнение. Дали ще си тръгна или ще остана, любовта ми към Барса никога няма да се промени", завърши Лионел Меси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай