С Дудова ще работи психолог

Състезателката ще почива поне месец

С Дудова ще работи психолог | StandartNews.com

Психолог ще се грижи за 3-кратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова, която направи опит за самоубийство. 21-годишната звезда сряза ръката си във вторник вечерта. Тя бе открита от своята съотборничка, съквартирантка и най-добра приятелка Сезен Белберова. Спортистката бе откарана по спешност в болница, а в четвъртък вече се беше прибрала у дома.

Старши треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов смята, че най-важното сега е Дудова да забрави за инцидента, като тя има подкрепата на момичетата в отбора, както и на цялата федерация. Всички й желаят бързо възстановяване, но треньорът няма да я пресира да се върне на тепиха по-скоро от необходимото.

Преди няколко дни боркините се завърнаха от лагер в Япония. По време на цялото пътуване Дудова не е давала признаци, че има някакъв проблем, и този инцидент е голяма изненада за всички. Самата Биляна призна, че причината е лична, но не даде повече подробности. Тя е най-емоционалната състезателка в тима. Винаги е усмихната, но преживява тежко загубите. А годината не започна добре за нея – контузи коляното си през януари на турнира в Русия, травма, която по нейни думи много я е измъчила. Непосредствено преди европейското пък контузва и рамото си.

Състезателката ще почива поне месец и ще пропусне държавния шампионат, който започва идната седмица във Враца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай