Русия обжалва наказанието от УАДА

"Взехме решение да не се съгласим с наложеното наказание от УАДА", съобщи днес президентът на Изпълнителния комитет на РУСАДА - Александър Ивлев

Русия обжалва наказанието от УАДА | StandartNews.com

Руската антидопингова агенция (РУСАДА) официално реши да обжалва четиригодишното наказание, наложено от Световната антидопингова агенция (УАДА) по-рано този месец. Санкцията на УАДА забранява на Русия да организира и да участва в международни състезания от най-висок ранг, което означава, че страната няма да има свой отбор на Световното първенство по футбол в Катар през 2022, Олимпиадата в Токио през 2020 и Зимната олимпиада в Пекин през 2022.

"Взехме решение да не се съгласим с наложеното наказание от УАДА", съобщи днес президентът на Изпълнителния комитет на РУСАДА - Александър Ивлев. Решението на РУСАДА ще бъде съобщено на УАДА в близките дни, което ще стартира процеса по обжалване, който ще бъде разгледан от Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

Много специалисти вече изразиха мнение, че евентуалната жалба на руснаците е безсмислена и няма никакъв шанс да бъде одобрена от КАС, като това заяви и самият президент на Руската антидопингова агенция Юри Ганус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай