Сряда,

Руни против намаляването на заплатите

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Играещата легенда на английския футбол Уейн Руни се обяви против натиска, който се оказва върху елитните футболисти да орежат заплатите си заради пандемията от COVID-19, е срамен, съобщава вестник "Сънди Таймс". Преди седмица министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок каза, че играчите във Висшата лига трябва да помогнат и заплатите им да бъдат орязани.
В петък пък Висшата лига предложи възнагражденията на футболистите да бъдат намалени с 30%. Асоциацията на професионалните футболисти обаче се обяви категорично против мярката, защото така ще намалеят постъпленията от данъци в държавата.
"Ако правителството ме потърси, за да подкрепя финансово медицинските сестри или да купя апарати за дишане, ще е гордост за мен да помогна, стига да знам къде отиват парите ми. Аз обаче съм в такава позиция, че мога да дам нещо".
"Не всички играчи са в същата позиция. Защо футболистите изведнъж станаха изкупителни жертви? Това, което стана през последните няколко дни, е позор. Първо, здравният министър Мат Ханкок заяви, че заплатите на играчите в Премиър лийг трябва а бъдат орязани".
"Той трябва да информира нацията за последните новини около най-голямата криза, с която сме се сблъсквали. Защо изобщо парите на футболистите го занимават? Дали това не е отчаян опит да отклони вниманието от това как правителството се справя с пандемията?", коментира сегашният играещ треньор на Дарби Каунти.
 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички