Румънка спечели Уимбълдън

Симона Халеп срази звездата Серина Уилямс с 6:2, 6:2 и взе чек за 2,35 млн. паунда

Румънка спечели Уимбълдън | StandartNews.com

Симона Халеп стана първата румънка спечелила Уимбълдън. На финала в Лондон тя направи наказателна акция срещу звездата Серина Уилямс, като само за 55 минути спечели с 6:2, 6:2. Титлата е втора за Халеп от Големия шлем, след тази от Ролан Гарос през 2018-а. Победата бе втора за Симона срещу Серина от 11 мача. За Уилямс пък това бе трети пореден загубен финал от Шлема (Уимбълдън 2018 и 2019 и US Open 2018). Американката бе неузнаваемо разконцентрирана срещу Халеп, като направи 25 непредизвикани грешки, срещу само 3 на съперничката си.

Финалът бе изгледан наживо от Кейт Мидълдън, херцогиня на Кеймбридж и Мегън Маркъл, херцогиня на Съсекс, които след това имаха честта да поздравят и новата шампионка.

"Това е може би най-добрия мач в моята кариера. Благодаря на Серина, че бе част от него, каза щастливата Халеп след награждаването. Тя посвети титлата на родителите си, които са я подкрепяли и вярвали в нея през всички години. Тя спечели и 2,35 млн. паунда от наградния фонд, който тази година е увеличен с 11,8% до рекордните в историята 38 млн. паунда (общо за мъжете и жените). Утре от 16,00 ч (б.в.) е и финала при мъжете между №1 Новак Джокович (Сърбия) и №2 Роджер Федерер (Швейц). Евроспорт 2 ще го излъчва пряко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай