Роналдо вдигна бяло знаме

Роналдо вдигна бяло знаме | StandartNews.com

Зависим от чужда милост, плачат в Португалия

Нещата стават много трудни, ще излъжа, ако кажа, че сме топотбор! С тези думи звездата на Португалия Кристиано Роналдо вдигна бялото знаме. "Мореплавателите" си счупиха зъбите и в САЩ. Те стигнаха с късмет до 2:2. Сега им трябва да бият с резултат Гана, а Германия и янките да не завършат наравно. "Португалия зависи от милостта на двама немци с това равенство", отсече "Корейо да маня". "Трябва ни чудо", констатира "Рекорд". "Имаме много проблеми с контузии и наказания. Ограничени сме откъм играчи.

Знаех, че няма да стана световен шампион. Но никой не идва, за да отбива номера. Това е немислимо. Явно обаче другите тичат повече или просто са по-добри", продължи с изповедта си Роналдо. "Най-лесното за мен бе да се скрия. Да не играя тук. Направих страхотен сезон на клубно ниво, взех и много индивидуални отличия. Не искам и да се оправдавам с това, което се случи.

Можеше и да е по-добре, очевидно искахме да е друго. Важното сега е, че все още сме на световното първенство и искам да помогна на отбора. Не може да вървим само с главата надолу", каза още идолът на Португалия. Роналдо бе изпратен с овации от скромна агитка, която дойде да му окаже чест. Именно той центрира за изравнителното попадение на Варела. Рекордните 3 660 100 се молиха той да вкара пред телевизорите в Португалия, но Господ не ги чу. Лисабон изригна, но за кратко.

"Дойде време за сметки!", коментираха португалците. "Варела просто отложи края", написа "Диарио де нотисиаш". Не са доволни и в САЩ. "Отнеха ни купона!", ядоса се "Ню Йорк Таймс", "Трябва да се научим да излизаме от такива мачове като победители", допълни "USA Today". "Не е добре. На математика още сме в играта, но ситуацията е деликатна", промълви селекционерът на Португалия Пауло Бенто, който ще трябва да си търси нова работа.

Германци и янки се кълнат във феърплей

Мач на дружбата между Германия и САЩ може да прати Кристиано Роналдо у дома дори и да вкара 5 гола на Гана. Хиксът урежда и двата отбора. А връзката между тях е доста топла. Юрген Клисман е германец, а за капак е в отлични отношения с Йоаким Льов. "Няма да има Хихон 2014 година", отсече Клинси и бе категоричен, че няма да има "Пакт за ненападение". Германия още носи срама от Хихон през 1982 г., когато се промуши през груповата фаза с "другарско" 1:0 над комшиите от Австрия. "Ние никога не играем за равен.

Това не е в нашия дух. Винаги търсим победата. Говорите за мач отпреди 20 години. Той е част от историята на Германия, но не и от тази на САЩ. Дори не съм се чувал с Йоги от дълго време", допълни селекционерът. "Играем за победа!", отсече и самият Льов. "Тези неща ще ни побъркат! Забравете ги. Искаме да повторим мача с Португалия", изцепи се Матс Хумелс. "Това е специален мач за мен. Те искат да продължат, но и ние", обяви Джърмейн Джоунс, който е роден в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай