Роналдо през сълзи: Наградата е за Еузебио

Адриана Лима утеши Рибери след церемонията в Цюрих

Роналдо през сълзи: Наградата е за Еузебио | StandartNews.com

Цюрих. Кристиано Роналдо стъпи на върха във футбола. Португалецът спечели за втори път в кариерата си "Златната топка" на ФИФА. На пищна церемонията звездата на "Реал" М се разплака, след като Пеле му връчи наградата. На второ място остана победителят от последните 4 години - Лео Меси, а трети - Франк Рибери, смятан за фаворит седмици наред.

"Нямам думи да опиша как се чувствам. Искам да благодаря на всичките си съотборници от "Реал" и Португалия. Без техните усилия нямаше да мога да спечеля този трофей. Изключително трудно се печели тази награда. Искам да я посветя на Еузебио. Благодаря на семейството си, на половинката ми, на сина си," заяви през сълзи Роналдо. Той бе придружаван от Кристиано-младши на сцената. "Ако съм забравил някого, извинете ме, но просто съм изключително развълнуван", допълни Роналдо. Той е третият португалец, който печели наградата след Еузебио и Луиш Фиго.

След церемонията гаджето му Ирина Шейк направо полудя от радост. "Изпълнена съм с гордост", написа руският супермодел в Инстаграм под снимката на щастливия Роналдо. За Кристиано гласуваха 27,99% от участниците в анкетата. Меси събра 24,72%, а Рибери - 23,36%.

Аржетинската звезда на "Барса" пък отнесе доста подигравки заради костюма, в който бе облечен. Испанската фирма за доставки на пица "Телепица" написа в Туитър, че Меси е откраднал облеклото на служителите им. "Още не сме подписали договор с него за доставчик, така че не очаквайте Лео да се появи на вратата ви", обясниха от фирмата.

Най-добрият треньор на годината Юп Хайнкес пък разкри, че Франк Рибери е останал безкрайно разочарован. На помощ обаче се притече бразилският топмодел Адриана Лима. Тя бе официален гост на церемонията, а след нея отиде при Рибери, гушна го и поиска да се снима с него. Лима, която е съпруга на баскетболиста Марко Ярич, успя да се щракне още със сънародниците си Пеле, Роналдо, Неймар, Дани Алвеш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай