Роналдо отвя Меси в Кардиф

Роналдо отвя Меси в Кардиф | StandartNews.com

Кристиано разцелува сър Алекс, нахока гардове

Кристиано Роналдо задмина като малка гара Лео Меси по време на финала за Суперкупата на Европа. С двата си гола за историческия триумф на "белите" 2:0 срещу "Севиля" португалецът вече има 70 попадение в европейските клубни турнири, а Меси - 68. Така Роналдо се изравни с легендата на "Милан" и "Юве" Пипо Индзаги. Роналдо е само на 6 попадения от водача Раул.

Кристиано получи награда и за най-полезен играч във финала. Тя му бе връчена от мениджъра му в "Манчестър Юн" сър Алекс Фъргюсън. Двамата се разцелуваха пред всички.

Малки притеснения имаха в лагера на "белите" след мача. Кристиано се оплака от болки в лявото коляно, както бе и на тренировката преди двубоя. "Не е сериозно", успокои феновете си Роналдо. "Бях малко притеснен, не знаех какво ще се случи, но се чувствах добре", допълни Роналдо.

При награждаването му шефът на УЕФА Мишел Платини се обърка и едва не му даде два медала. Кристиано го поправи, а французинът дори се изчерви.

След мача Кристиано показа, че е джентълмен. На тръгване от "Милениум стейдиъм" няколко деца искаха да се снимат с него, но гневни стюарди им попречиха. Роналдо обаче им се скара и прескочи загражденията, за да зарадва малчуганите. Същото направи и Гарет Бейл. 

С успеха си "Реал" изравни по титли вечния враг "Барселона". Двата гранда вече имат по 78 в историята си. Двубоят в Кардиф бе прекъснат за около 2 минути. Причината бе фен, който нахлу с палестинско знаме.

Шашнаха Анчелоти с лексикон

след финала за Суперкупата на Европа. Треньорът на "Реал" М бе изненадан от уелски фен на излизане. Той помоли италианеца да попълни лексикона му. Анчелоти нямаше време, тъй като рейсът щеше да тръгне без него. Карлето даде автограф и се снима с привърженика.

"С такъв класен състав ние можем да започнем новия сезон. Аз имам късмет да бъда треньор на този фантастичен отбор. Стилът ни не се е променил в сравнение с миналия сезон - ние все още използваме контраатаки", каза италианецът.

"Кристиано Роналдо изигра невероятен мач. Той се превърна в герой, беше най-добрият на терена, а неговите два фантастични гола ни донесоха победата", допълни Карлето.

На същото мнение бе и другата голяма звезда на "белите" Гарет Бейл. "Обичам да играя с Роналдо. С него всичко е много лесно. Подаваш му я и най-често от това стават голове. Срещу "Севиля" се получи точно това. Да се върна в родния град и да спечеля купа е сбъдната мечта за мен", каза Бейл.

Рамос посвети успеха на загинал приятел

Защитникът на "Реал" Серхио Рамос посвети победата на бившия си съотборник в "Севиля" Антонио Пуерта. През 2007 г. играчът колабира на терена и лекарите не успяха да го спасят. "Искам да посветя триумфа на съпругата и семейството си. Също така и на Антонио Пуерта. Той ми липсва. Хубаво е да започнеш сезона по такъв начин. Важното е, че спечелихме", каза Рамос.

Затвориха "Сибелес" за феновете

на "Реал" М. По традиция привържениците на "белите" прекарват безсънни нощи на площада след велики победи, но след триумфа за Суперкупата не беше така. Причината е, че полицията нямаше готовност да се справи с пияните фенове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай