Роман Абрамович посегна към Меси

.

Роман Абрамович посегна към Меси | StandartNews.com

"Челси" плаща неустойката от 250 милиона евро

"Челси" вече преговарят с бащата на Лео Меси, съобщава западната преса. "Сините" от Лондон са в контакт с Хорхе Меси, който е и агент на десетката на "Барселона". Според изданието Роман Абрамович е готов да вземе Меси.

Клаузата за откупуване на звездата на "Барселона е 250 милиона, но това едва ли ще е проблем за руския милиардер. Откакто пое "Челси" през 2003 г., Абрамович е инвестирал над 1 милиард в клуба. Освен това Меси даде знак, че може би желае да се раздели с "каталунците". Меси последва "Челси" в социалната мрежа "Инстаграм".

Друга причина е изпаденето на аржентинеца в немилост пред треньора на "каталунците" Луис Енрике. Искрите станаха факт след загубата на "Барса" от "Реал Сосиедад". Луис Енрике отрече, че има неразбирателство с Меси. И в сряда медиите в Испания обаче бяха категорични, че двамата не си говорят. Лео пропусна мистериозно две тренировки.

Треньорът на "Барселона" Луис Енрике даде пресконференция преди мача с "Елче" от турнира за Купата на Краля. Той коментира множеството проблеми и скандали заформили се около каталунците.

"Не съм получавал ултиматум от президента на клуба. Да, поддържаме контакт, но всичко е в рамките на нормалното. Нямам проблем с Лео Меси. Отношенията ни са професионални, като със всичките останали мои играчи", каза Енрике, който има жълт картон от босовете.

Джерард шокира с екип на "Юнайтед"

Тайна от детството си разкри Стивън Джерард пред списание "FourFourTwo". "До 8-годишна възраст можеше да съм привърженик на всеки тим. Имах всякакви фланелки на: "Тотнъм", "Норич", "Реал", "Барселона", имах дори и на "Манчестър Юнайтед", сподели капитанът на "Ливърпул", "Имахме няколко фенове на "Евертън" в семейството, които се опитваха да ме вземат в "синия" лагер, но веднъж щом започнах да разбирам играта и да слушам баща си и брат си да говорят за великата история на "Ливърпул", бях спечелен."

Стиви Джи заяви пред медиите, че бил готов на нов договор с "Ливърпул", но ако му бил предложен такъв още през лятото.

"Олдъм" взриви с трансфер на изнасилвач

Осъденият за изнасилване Чед Евънс най-после си намери отбор в Англия. В четвъртък той трябва да бъде представен като ново попълнение на "Олдъм". Нападателят с мачове за националния на Уелс ще получава между 800 и 2000 паунда на седмица в Лига 1. Евънс си търси отбор от седмици насам и предизвика истинска истерия в Англия. 60 000 се подписаха срещу връщането му във футбола. Говорител на премиера Дейвид Камерън също заяви, че подобно действие не е добър пример за подрастващите фенове. Два спонсора заплашиха да спрат парите за футболната асоциация. От бившия му тим "Шефийлд Юнайтед" предложиха на Евънс да тренира още миналата есен, но бързо се отказаха заради общественото недоволство. Нападателят получи 5 години за изнасилване, но беше пуснат по средата на наказанието заради добро поведение. Евънс беше осъден заради тройка с 19-годишна, която заяви, че била твърде пияна, за да се съпротивлява.

"Реал" клекна пред аматьори

След като беше заплашен с ФИФА, "Реал" се съгласи да изпълни претенциите на германския шестодивизионен "Грайфшвалд ШФ". Аматьорите настояваха да получат от испанците 60 000 евро като компенсация за това, че преди години Тони Кроос е играл при тях. Това е такса солидарност, полагаща се на всички клубове, в които футболистът е тренирал. Кроос премина в "Реал" срещу 30 милиона евро. Аматьорите веднага поискаха процента си с писмо, но никой не им обърна внимание. След заплахата на ФИФА еврошампионът плати половината, а тези дни ще дадат и остатъка.

"Стяуа" стана ФКСБ

Румънският "Стяуа" смени официално името си. Грандът вече се казва "Футболен клуб "Стяуа" Букурещ" или ФКСБ. Отборът смени емблемата и цветовете си. В сряда бяха представени официално на пресконференция. Цветовете са в синьо и жълто.

Всичко това става факт, защото "Стяуа" загуби правото да използва емблемата и името. Върховният съд в Румъния постанови, че те принадлежат на министерството отбраната. Новата емблема на клуба представлява осемлъчова звезда с надпис ФКСБ. Тя символизира енергия, земя, вода, огън, ефир, дух, интелигентност и его.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай