Решено! Колко пари взимат шахматните ни кралици

Беше официално съобщено от спортния министър

Решено! Колко пари взимат шахматните ни кралици | StandartNews.com

Решено е каква ще е наградата за шахматните ни шампионки.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев съобщи важни спортни новини, свързани с женския ни отбор по шахмат. Всяка една от шахматистките, извели България до европейската отборна титла, ще получи премия от държавата в размер на 10 000 лева.

Министър Илиев смята, че твърденията в публичното пространство, че българските шахматистки нямат и стотинка държавно финансиране не са напълно коректни. Спортният министър подчерта, че държавата е готова да отпусне финансиране на българския шахмат, но няма федерация, която да приеме парите.

Пари за шахмат има - няма федерация, която да ги вземе "Това, което виждам в последните дни, е неправилно. Навсякъде се казва, че няма стотинка държавно финансиране към шахматистките, които постигнаха успех. Това е вярно, но трябва да се каже, че държавата иска да даде, но няма на кого. Държавата не дава пари на състезателите, а на федерациите, а такива няма", заяви Димитър Илиев пред "Дарик радио".

Държавни премии от 10 000 лева ще получат:

Антоанета Стефанова

Нургюл Салимова

Виктория Радева

Гергана Пейчева 

Белослава Кръстева

Петър Арнаудов (селекционер)

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Николай
преди 5 месеца

Пълна подигравка с тези момичета.Няма шахматна федерация но има отбори които покориха върха.Къде бяха тези готованковци когато имаше вътрешни първенства а чак сега се сетиха за тях.Може би защото те са умни и няма да могат да крадат парите които им се отпускат.Срам за държавата която се управлява от негодници знаещи само да прибират но не и да дават.Мисля че е редно да им се даде по 150000 евро за да има стимул този спорт а и са Европейски шампиони.

Откажи
Кра
преди 5 месеца

"Спортният министър", който "официално е съобщил", никакво отношение ли няма към липсата на федерация по шахмат?! Каква монументална наглост!!!

Откажи
Свети Марко Тотев
преди 5 месеца

И кой е виновен ? Елементарно състезателите ! Ха,ха хайде,хайде !

Откажи
преди 5 месеца

Тая държава освен да се подиграва нищо хубаво и позитивно не прави за талантите и самите хора в нея.

Откажи